Els llibres d'autores més sol·licitats per Sant Jordi a "la llibreria de les dones"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Llibres - Altres Publicacions

logo Proleg

La llibreria Pròleg ha posat, aquest Sant Jordi 2017, la parada a la Plaça Sant Jaume cantonada Ciutat i ha obert la seva seu del barri gòtic per oferir les novetats més interessants en llibres  escrits per dones.

La Independent ha parlat amb les seves llibreteres sobre els títols que han tingut més èxit.

 Als vols d'una setmana abans,i com fa any rere any, la llibreria ha enviat a les seves sòcies i clientes la "Crida Sant Jordi. Novetats recomenades". No es gens estranys doncs, que la majoria de llibres més venuts formin parts d'aquestes recomanacions.

Tantmateix algunes comandes de títols no varen ser rebudes en el plaç previst i no varen poder sortir en el llistat d'obres recomanades. Tot i així algún d'aquest tres o quatre llibres també es troba entre els més apreciats per lectores i lectors. Tots ells sortiran en la propera llista de recomanacions que Pròleg farà per a les vacances d'estiu.

La relació d'obres que presentem a continuació no correspón a cap ordre de vendes o preferències dins de cada apartat: no ficció en català; ficció en català; no ficció en castellà; i ficció en castellà.

 

LLibres de no ficció en català

 

proleg-Maria merce marcalMARIA-MERCÈ MARÇAL. UNA VIDA, Lluïsa Julià

La primera biografia que es publica sobre la poeta, amb la intenció de mostrar tota la dimensió humana de la Maria-Mercè i la seva relació amb el feminisme, la política i el país. Però també de la seva intensa relació amb la literatura; l'escriptura com a mirall i seducció.

L’autora molt coneguda i rigorosa en tots els seus treballs, és doctora en Filologia Catalana i s'ha especialitzat en les autores del segle XX sobre les quals ha publicat nombrosos estudis. Va compartir amistat i projectes literaris molt significatius en els estudis de gènere amb la poeta.

Galàxia Gutenberg, 596 pàg. 23,90€

 

proleg-feminismo de butxaca

FEMINISME DE BUTXACA, Kit de supervivència. Bel Olid

“La meva fantasia és una metralleta [...] Podria semblar una fantasia violeta, ai no! violenta, (diu la Bel) però no ho és; és una fantasia d’autodefensa”. Il·lustra la portada una metralleta en una capsa de vidre on diu: Trencar en cas d’emergència. [...Avui dia el feminisme sembla més viu i necessari perquè la discriminació s’ha tornat més subtil i difícil de detectar, mantenint igualment el seu poder paralitzant].  Inclou al final un mini vocabulari feminista de 25 paraules per anomenar la realitat.

Angle editorial, 126 pàg. 12.50€

 

Proleg-natza ferrer

CURS DE FEMINISME PER MICROONES, NATZA FARRE

Un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Imprescindible, urgent i en vena. Un curs de feminisme expres, amb raons i arguments, dades i exemples, i, tambe, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessaria que denuncia el masclisme encobert en tots els ambits de la nostra vida quotidiana l' educacio, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicacio, la politica... i que crida a fer-li front duna manera radical: amb una revolucio, la revolucio feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perque canviarà les dones. Natza Farre s'erigeix com una veu reivindicativa, entusiasta i rebel que escriu, des de l'inconformisme mes absolut, que les dones han de ser feministes per naturalesa, pel simple fet de ser dones. Si no ho són, aquest llibre les acabarà de convencer. Nomes aixi podran canviar el mon.El pitjor que ens pot passar no és que s'ens escampi el rimel o s'ens trenqui un talò justament quan sortim de casa. El pitjor que ens pot passar es continuar com estem, com a dones.

Ara llibres, 17

 

proleg-la dona que mira els homes

LA DONA QUE MIRA ELS HOMES QUE MIREN A LES DONES. Siri Hustvedt

Traductor Ferran Ràfols Gesa

Cada dia són més les dones, i els homes, que volen aprofundir en la qüestió de la desigualtat
i diferències de la dona en el món actual. Els punts de vista de Siri Hustedt parteixen
d’un coneixement i d'una reflexió profunda.
Un assaig sobre feminisme, art i ciència que aborda qüestions diverses: com s’ha vist
condicionat l’art d’algunes escriptores o artistes plàstiques per un entorn masculí; la no
competència homes-dones; tot plegat amb una afinadíssima intel·ligència. Per aquests
assajos desfilen Almodovar, Louise Bourgeois, Keifer, Sontag o la mateixa Siri en tant que
escriptora.


Editorial 62. pàgs., 21,50€

 

 

Ficció en català

 

proleg-Silvia soler

ELS VELLS AMICS, Sílvia Soler

Amb la seva reconeguda solvència, Soler s’endinsa en aquesta novel.la en l’apassionant aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i mostra per què l’amistat és un valor que cal preservar per sempre. La història de cinc estudiants de Belles Arts que a partir d’un viatge confrontaran les seves vivències personals al llarg dels anys, permet reflexionar als seus protagonistes sobre la dificultat de mantenir-se fidel a la vocació artística, tan dolorosa com renunciar-hi.

Columna, 347 pàgs., 20,50€

 

proleg-Amalia i els esperits

AMALIA I ELS ESPERITS, Patrícia Gabancho

Amalia Domingo Soler (1835-1909), feminista i anticlerical va ser la veu principal de l’espiritisme del seu temps. Va escriure articles, llibres doctrinals, contes i unes memòries i durant molts anys dirigí una important revista espiritista. Però el llibre escrit per Patrícia Gabancho, no és només una biografia. Per una banda és una història de la Barcelona modernista on ja s'intueix el món del segle XX i també una història de l'espiritisme, molt popular a l'Europa de l'època tant entre intel·lectuals com entre obrers i petits burgesos. , La història està molt ben ordenada i ens en podem fer una idea amb el mateix índex: « El personatge», «l'Espiritisme», «Gràcia i la gran ciutat», «Ciència contra esperits», «Espiritisme i catalanitat»... «La fi d'Amalia».

Arpa editors, 339 pàg, 19.90€

 

proleg-vida familiar

VIDA FAMILIAR, Jenn Díaz

La cita amb què comença el llibre «Tot allò que succeeix als meus relats, m'ha passat o em passarà», dóna l'entrada a: La vida quotidiana, les relacions i els diversos personatges familiars... Però l'autora sap captar el moment precís que es produeix un trencament en aquesta quotidianitat i mostra la cara insegura que també ofereix la vida. Relats de famílies diferents. Premi Mercè Rodoreda. Proa 187 pàg.18,50€

 

proleg-aquest es el seu lloc

AQUEST DEU SER EL LLOC, MAGGIE O FARRELL  

El Daniel Sullivan i la Claudette Wells són una parella improbable: ell és de Nova York però viu perdut enmig del no-res a Irlanda, ha deixat enrere un divorci, dos fills a qui no veu mai a Califòrnia i un pare amb qui no s'entén a Brooklyn, i ella és una ex-estrella de cinema francesa que ha triat viure aïllada del món, lluny dels rodatges i del brogit de les càmeres. Tenen una relació apassionada, intensa i tempestuosa, plena de tensions i desavinences puntuals, i porten una vida poc convencional, molt solitària i raonablement feliç. Fins que un dia, escoltant la ràdio, el Daniel sent una notícia sobre una dona amb qui va perdre el contacte fa anys i que el llança en una espiral irracional i incontrolable que amenaça amb destruir la fràgil estabilitat de la seva vida i l'allunya de tot el que fins ara ha representat casa seva. Aquest deu ser el lloc és una novel·la enlluernadora i íntima sobre el pes del passat i de les renúncies, i sobre qui som i en qui ens convertim quan busquem el nostre lloc al món.Una novel·la enlluernadora i íntima sobre el passat, el pes de tot el que deixem enrere i sobre qui som i en qui ens convertim quan busquem el nostre lloc al món.

L' ALTRA EDITORIAL. 480 págs. 

 

proleg-Babilonia-yasmina reza

BABILÒNIA, Yasmina Reza

Traducció al català d'Oriol Sánchez Vaqué i al castellà de Javier Albiñana

L'autora, és molt coneguda tant en la faceta de novel·lista com d'autora teatral (tothom recorda Art), i ha rebut molts premis i reconeixements. Com se'ns diu a la presentació: «En aquest llibre, l'autora desplega tot el seu talent: mirada inquisitiva sobre les debilitats humanes, retrat implacable de les convencions i banalitats de què està feta la nostra vida diària, humor descarnat per retratar l'angoixa, la incertesa...» La protagonista, l'Elisabeth és enginyera de patents i viu amb el seu marit; el dia que fa els seixanta anys, el seu veí truca a la porta i els que els demana implicarà un gir impensable en les seves vides.

Editorial Anagrama 207 pàg, 16,90€

 

 

 Llibres de no ficció en castellà

 

proleg-la mujer que mira a los hombres que mira

LA MUJER QUE MIRA A LOS HOMBRES QUE MIRAN A LAS MUJERES, Siri Hustvedt

D’una de les intel·lectuals nord-americanes més brillants de l’actualitat es presenta aquesta col·lecció d’assajos sobre feminisme, art i ciència i fa l’exercici que descriu en el títol: Hustvedt és la dona que mira als homes que miren les dones. En la primera part, tracta sobre la feminitat, la sensibilitat artística, la visió de la pornografia, analitzant l’obra d’altres artistes com Knausgard, Almodóvar, Sontag, indagant els prejudicis que tendeixen a valorar més allò masculí que allò femení. I en la segona part, tracta sobre com les diferents disciplines entenen el comportament humà, en casos com el suïcidi, la histèria, la sinestèsia, la memòria i l’espai, tot oferint una poderosa interpretació de Kierkegaard.

Seix Barral, 446 pàgs., 21,50 €

proleg-una temporada

UNA TEMPORADA EN TINKER CREEK, Annie Dillard

El llibre ha rebut el premi Pulitzer i està considerat com un dels cent millors assajos del segle XX per la prestigiosa Modern Library Dillard. Des d’una vall dels Apalatxes, escriu tot barrejant el que veu amb el que pensa i el que sent, convertint el llibre en una de les reflexions més lúcides i extraordinàries sobre l’essència última de la natura, la bellesa i l’horror, així com sobre l’atzar que regeix en última instància tot el que és viu i sobre el poder del present en un món en constant i silenciosa mutació. L’edició actual està justificada, ja que el text s’ha convertit en un autèntic clàssic del nostre temps.

Errata naturae, 389 pàgs., 21,50€

 

 

Libres de Ficció en castellà

 

Han estat molt demanats el llibres de Gloria Fuertes, tant el darrer com els infantils.

La celebració del centenari del seu naixement és una gran oportunitat, per a totes les edats, per rellegir o conèixer aquesta poeta, a través de reedicions i noves edicions dedicades al seu art i la seva persona. 

 

proleg- antologia Gloria fuertes

EL LIBRO DE GLORIA FUERTES. Antología de poemas y vida. (2017).

Amb il·lustracions i fotografíes de l’autora.

Blackie Books. 432 Pàg. 24.90€

GEOGRAFÍA HUMANA Y OTROS POEMAS. (2017) Il·lustracions de Noemí Villamuza.

Nordica libros. 93 Pàg. 18€.

PECÁBAMOS COMO ÁNGELES. GLORIPOEMAS DE AMOR.

Selecció de la poesia amorosa de Gloria Fuertes, escollida per ella mateixa de diferents llibres. Va ser publicat per primera vegada el 1997.

Reedició de Torremozas. 81 Pàg. 13€

GLORIA FUERTES…QUE ESTÁS EN LA TIERRA. (2014).

Torremozas. 75 Pàg. 12€

GLORIERÍAS PARA QUE OS ENTERÉIS.

Poemes breus, amb la clara intenció de dir més amb menys, d'esprémer al màxim el poema. Edició que va preparar ella mateixa però que no va veure la llum fins després de la seva mort el 1998

Reedició de Torremozas. 159 Pàg. 15€

GLORIA FUERTES. (2007).

Conte il·lustrat.

Editorial Hotel Papel, colección Violeta infantil. 13.50€.   

POEMAS DE LA OCA LOCA. (2016).

Conte il·lustrat.

Editorial Kalandraka. 47 Pàg. 15€.

GLORIA FUERTES. ME CRECE LA BARBA. POEMAS PARA MAYORES Y MENORES. (2017).

Reservoir Books. 254 Pàg. 19.00€.

 

 

Sobre el proper llibre, val a dir que, Pròleg organitza una tertúlia amb l'autora Paula Porroni i l'editora Valeria Bergalli, fundadora de l'editorial Minuscula. Serà el proper 17 de juny a la llibreria.

 

proleg-buena alumna

BUENA ALUMNA, Paula Porroni

Una primera novel·la que guarda l’alè d’experiències viscudes en pròpia carn, i que permet descobrir en el seu rerefons la desorientació que viu la joventut que cerca un lloc al món en un país que no és el seu i en moments de crisi com els actuals. L’autora descriu amb fúria i detall l’estricte comportament de la protagonista, sense justificacions ni reflexió, deixant a qui llegeix la oportunitat de cercar-ne el sentit i d’interpretar-ne les raons. La novel·la relata la decepció d’una generació que va creure que estudiant i fent màsters aconseguiria un lloc estable des del que organitzar la seva vida, amb una protagonista atrapada per l’exigència familiar que ha dipositat en ella unes expectatives que l’ofeguen.

Minúscula, 119 pàg.16€

 

 

Proleg-los huespedes de pago

LOS HUÉSPEDES DE PAGO. Sara Waters

En aquesta novel.la, l'autora abandona l'època victoriana en la que tradicionalment situa les seves històries i ens porta a les acaballes de la primera guerra mundial on la societat es troba en ple procés de canvi. Un retrat on recrea «els feliços vint» en un ambient de nous rics i de burgesia decadent, crisi econòmica i canvis de costums. Frances i la seva mare vídua, amb qui conviu en una casa residencial, es veuen obligades per poder fer front a les despeses, a allotjar a un jove matrimoni format per Leonard i Lilian Barber que s’instal·laran com a llogaters a la casa. La convivència, però, passarà per moments tensos i d'altres divertits, marcats per la diferència de classes. Un retrat costumista amb una història d'amor on la passió i l'erotisme hi són molt presents. Però un fet irreparable posarà en joc aquesta passió desbordada que viuran la Frances i la Lilian. Intriga total pel que hauran de decidir tots els personatges al final de la novel·la.

Anagrama , 607 pàg. 25,90€

 

proleg-regreso a berlin

REGRESO A BERLÍN, Verna B. Carleton

Traducció Laura Salas Rodriguez.

Una novel.la densa i rica en la narració, on l’autora aposta per la potència dels diàlegs, l’estructura de la trama i l’evolució psicològica dels personatges, dotant als femenins d’intel·ligència i coratge. Un espectacular retrat de tota una generació en un país destrossat per la guerra. Un país que laboriosament ha de reconstruir-se, reinventar-se i ajustar els seus comptes amb la culpa. La història arrenca en un vaixell que fa un creuer pel Carib; allà, conflueixen Eric Devon, la seva esposa Nora i una lúcida periodista nord americana que decideixen viatjar a Berlín. Una nova publicació conjunta de les joves editores de Perifèrica i d’Errata Naturae, que s’uneixen per segona vegada per compartir la traducció i publicació de novel·les com «Tu no eres como otras madres»

Perifèrica i Errata Naturae. 405 pàg. 21,50€

 

 

Proleg-Buenos dias guapa

BUENOS DÍAS, GUAPA. Maxie Wander

Traducció de Ibon Zubiaur

Diu l'autora, «Quizá este libro haya surgido sólo porque yo quise escuchar». I és així. L'autora demostra que sap escoltar i això propicia que les dones entrevistades, dinou, parlin de la seva vida, dels seus projectes, dels seus somnis i desenganys, de la relació amb la família o dels seus amors amb tranquil.litat i sinceritat. Tot i que les entrevistes es van fer als anys setanta, les vivències com a dones continuen sent actuals i en cada una d'elles, salvant el tems i l'espai, ens hi reconeixem en algun aspecte. Aquests són alguns dels perfils de les entrevistades: «Rosi, la casa en la que vivo. Treinta y dos años, una hija, casada», «Petra, miedo al amor. Dieciocho años, recién terminado el bachillerato, cuatro hermanos; padre obrero, madre educadora en una guardería», «Erika, Marx y Scheherezade. Cuarenta y un años, asistente de escena, dos hijos, separada»...

Errata Naturae 342 pàg, 19,90€

 

 

proleg-cancion dulce

CANCIÓN DULCE, Leila Slimani

Traducció de Malika Embarek López

Aquesta novel.la que ha guanyat el premi Goncourt 2016, a través d'uns personatges molt treballats, ens situa en els problemes de la societat actual, en la seva idea de l'amor i de l'educació, del sotmetiment i dels diners, dels prejudicis de classe i culturals. Un thriller que atrapa i  desassossega des del primer moment.

Cabaret Voltaire 278 pàg, 19,95€.. També en català