Nova York: Una estàtua per a la llibertat a Wall Street / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Art

El dia Internacional de la Dona  va aparèxer  en un cèntric emplaçament de Wall Street, l'imperi de l'economia mundial, una estàtua d'una nena de l'artista Kristen Visbal, enfrontada a un toro. Reptava al toro com a metàfora del món financer dominat pels homes.

 

 toro

 

L'estàtua que representa a una nena "Fearles Girl" (nena sense por) enfrontant-se a un poderós toro que ja és una icona dels carrers de Wall Sreet, ha aconseguit el suport unànim de bona part de la societat
novaiorquesa. I sí era previst que fos retirada a finals d'aquest mes, l'Alcalde de la ciutat, obligat per la pressió popular ha anunciat que l'escultura restarà en la seva actual ubicabió fins a finals del mes de març del 2018.

L'estàtua encarregada per la companyia State Street Global Advisors (SSGA) es va col.locar per cridar l'atenció sobre les creixents desigualtats de gènere i les diferències salarials entre homes i dones. I
no hi ha dubte que col.locant-la en un lloc tan important del del món financer,i davant la d'un toro, icona de Wall Street, els objectius almenys i fins ara de remoure consciències i suports ha estat total.