Aràbia Saudita: Cap dona en el Consell de Dones / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Igualtat - Igualtat

El passat 11 de març, a Al Qasin, centre d'Aràbia Saudita, el príncep Faisal Bin Mishal bin Saud, de 76 anys, governador de la regió, juntament amb una dotzena d'homes, es va encarregar de presentar el primer "Qassim Girls Council", Consell de dones de Qassim, amb el qual pretén augmentar la participació de les dones en l'àmbit laboral, en igualtat de condicions que els homes.

 

 

consejo arabia saudi

 

El curiós és que en el Consell de dones no hi havia dones i la dona del príncep la princesa Abir Bin Salman, que va ser nomenada presidenta del comitè, tampoc va assistir a la cerimònia plena d'homes, tal com s'aprecia a la foto.

L'única presència femenina van ser les veus d'algunes dones que van participar en una vídeo trucada, i que pel que sembla estaven en una sala contigua, perquè no van poder entrar al recinte on es duia a terme la cerimònia

El Príncep, que va anunciar amb orgull que el Consell de dones, era l'únic de l'Aràbia saudita, va assenyalar que incrementarà la presència de dones en el món laboral perquè a la regió les dones són majoria. Va dir també, "A Qassim, mirem a les dones com germanes als homes, i sentim la responsabilitat de crear més i més oportunitats que serviran al treball de dones i noies".

Aràbia Saudita, és el país amb major índex de desigualtat, segons l'estudi mundial presentat per la Unesco el 2015. Malgrat alguns avenços, com el de reconèixer recentment el dret al vot o el d'incloure a les dones en el Consell de Ministres , "Shura", per estudiar polítiques governamentals que elevin propostes d'esmena al Consell de Ministres, les dones segueixen estant sota la tutela masculina en tots els àmbits de la societat.