Barcelona: LABORATORI DE TESI Hibridisme, identitats i desplaçaments poblacionals / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Migrations - Migrations

There are no translations available.

El Seminari Filosofia i Gènere, del Centre de recerca Teoria, Gènere, Sexualitat (ADHUC), organitza el laboratori de tesi* de Meritxell Joan Rodríguez, becària FPU d'ADHUC. La seva tesi doctoral, "Estudi de l'hibridisme inherent a les identitats, individuals i nacionals, construïdes sobre la base de desplaçaments poblacionals", codirigida per Marta Segarra (CNRS i ADHUC) i Mònica Rius (ADHUC, UB), reflexiona sobre les construccions identitàries en contextos migratoris, tot considerant la perspectiva de gènere.

La recerca se centra en les figures de Najat El Hachmi i Dalila Kerchouche, les quals van créixer a Catalunya i a França, respectivament, després que les seves famílies hi migressin des del Magrib. Les autores, a través de l'escriptura, aconsegueixen crear lligams de pertinença entre les seves comunitats d'origen i vindiquen la construcció d'un espai discursiu per a aquestes, marginades en els discursos hegemònics.

*Dimarts 4 d'abril de 2017 a les 17h
Seminari d'Història de la Filosofia, Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona, c/ Montalegre, 6, 4t pis - 08001 Barcelona

Més informació