Catalunya: Metges del Món inicia la campanya #PersonasQueSeMueven pel drets de persones migrades i refugiades

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migracions

En la setmana en què es compleixen 6 anys del començament de la guerra a Síria, amb 321.000 morts i més de 12 milions de persones desplaçades, i un any de l'entrada en vigor de l'acord entre la UE i Turquia que ha convertit l'accés a Europa pel Mediterrani en un perill mortal, Metges del Món llança una campanya per recordar que la història de la humanitat és la història de "persones que es mouen".

imagen noticia1-1-300x171

 

La campanya, ens apropa la realitat humana de les persones migrades, tant des del viatge que han fet fins a la situació que viuen a Espanya i Catalunya, que moltes vegades veuen vulnerats els seus drets com si fossin culpables de les causes que les ha fet migrar. Des de Metges del Món volen destacar que "a més de garantir que puguin venir, cal garantir els drets de qui ja és aquí", com a Estat de Dret i democràtic avançat que volem ser.

Per això, mitjançant la web interactiva  la ciutadania podrà tant enviar missatges als qui han sortit de la seva llar a la recerca d'una vida millor com als governs que han de complir les seves obligacions d'acolliment.

La página web ofereix el testimoni en primera persona de 25 Persones migrades i refugiades, professionals de la salut i persones defensores dels drets humans que són les protagonistes d'aquesta campanya.

A més, la campanya "persones que es mouen" aposta per l'educació transformadora posant a l'abast de qualsevol persona de l'àmbit socio educatiu a partir del proper mes d'abril, 12 eines pedagògiques amb la seva respectiva guia didàctica que acompanyaran els continguts de la pàgina web per sensibilitzar i formar a joves, població en general i professionals de l'àmbit soci sanitari al voltant de temes relacionats amb la convivència, drets humans, gènere i salut, de manera que puguin organitzar un taller seguint les pautes indicades.