Barcelona: President Puigdemont reivindica les polítiques de gènere / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Economia

El passat 1 de març va tenir lloc la jornada anual de l'Observatori Dona, Empresa i Economia. Jornades amb una forta representació institucional, i inaugurades pel president Puigdemont. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar durant la inauguració de la jornada anual de l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), que "les polítiques d'igualtat de gènere no són una política pública més, sinó una prioritat de país".

 

 IMG 73526409

         Taula innagural de la Jornada anual de l'Observatori Dona, Empresa i Economia. 

La jornada, que enguany arriba a la seva vuitena edició, està dedicada als reptes i compromisos per a la igualtat de gènere, per assolir l'objectiu 5 de l'agenda 2030 de les Nacions Unides que marca que aquell any el 50% dels llocs de decisió hauran d'estar ocupats per dones.

Durant l'acte, celebrat al CaixaForum de Barcelona, Carles Puigdemont va fer notar que "volem fer un país nou i un país només es pot construir amb èxit sumant tots els seus talents" i, per això, "Catalunya no pot, ni vol, renunciar al potencial que aporta més de la meitat de la seva població". "Ni es pot permetre la immoralitat de mantenir aquesta desigualtat".

El cap del Govern va fer un reconeixement a l'indicador d'igualtat de gènere que presenta durant la jornada l'ODEE i que n'agrega 22 parcials per construir, per primera vegada, un de global per a Catalunya, que, a més, permet veure l'evolució en els darrers anys. Aquest indicador, va dir, "ens serveix de guia per saber on som, on ens hem d'esforçar més, i ens crida a fer un treball conjunt per decidir on volem ser".

El president va felicitar l'ODEE perquè en els pròxims dies presentarà aquest indicador davant l'ONU. "Un bon exemple que aquesta no és només una prioritat del Govern, aquesta és una prioritat del país", ha insistit i s'ha mostrat convençut que "entre tots aconseguirem fer un nou país amb els nous paràmetres de modernitat i compromís social que exigeix qualsevol país que es vulgui dir civilitzat".

En la inauguració de la jornada, a la qual han assistit unes 300 persones, també han intervingut el vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Francesc Pont; la presidenta i la directora de l'ODEE, Núria Lao i Anna Mercadé, respectivament, i la directora general adjunta de la Fundació Bancària "la Caixa", Elisa Durán. A l'acte també han assistit la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, i el secretari general d'Empresa i Coneixement, Xavier Gibert. La cloenda de la jornada anirà a càrrec de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.