Catalunya: El Govern impulsa front comú per reclamar a l'Estat en favor de migrants / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Migrations - Migrations

There are no translations available.

El govern català va acordar renovar el Pacte Nacional per la Immigració i convidar a entitats, partits i institucions per, de manera conjunta, demanar a l'Estat Espanyol el compliment de compromisos en relació a aquest tema, després dels clamors populars, a través de massives manifestacions, que s'aculli a les persones refugiades.

 

pacto migracion

La vicepresidenta del Govern, Neus Monte, i el conseller de Salut, Antoni Comín, parlant sobre les persones refugiades.

El govern va informar que l'executiu donarà un reconeixement públic a la societat civil catalana per la seva capacitat de mobilització en defensa de les persones refugiades i del dret a l'asil que aquestes tenen.

Assenyalà que, novament, el govern demana la descentralització del procés d'acollida d'aquestes persones i, a més, els recursos europeus compromesos per a aquest tema, amb els que podria ampliar de forma efectiva les places d'acollida i facilitar-ne tot el procés que demanda. Actualment hi ha un grup de 271 persones amb especial vulnerabilitat, que van ser documentades per la Generalitat, que s'espera que siguin rebudes properament; però, el govern espera rebre a 4.500 persones.