Barcelona: SEMINARI Memòria, responsabilitat i transmissió / La Independent / Notícies de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Memòria - Memòria històrica

Què vol dir que l'experiència contemporània del temps està en crisi? L'Institut d'Humanitats, en col·laboració amb ADHUC, organitza el curs "Memòria, responsabilitat i transmissió" impartit per Fina Birulés (Filosofia i Gènere - ADHUC).

 

Aquest curs s’aproparà reflexivament a algunes de les qüestions que planteja aquesta transformació de la nostra temporalitat: la dificultat d’establir una nova relació amb el passat un cop el futur ha deixat d'acomplir el seu paper com a potència simbòlica d'orientació en el present, els interrogants que generen les actuals relacions entre justícia, història i memòria pública, o les transformacions en l'estatut de la figura del testimoni. Un punt de partida d’aquesta reflexió serà la hipòtesi de l’historiador François Hartog sobre el final del règim modern d’historicitat. Aquest curs s'enmarca en les activitats dels projectes de recerca "La transmissió des del pensament filosòfic femení". Consulteu la informació actualitzada, programa, preu i activitats relacionades al web.

2, 9, 16 i 23 de febrer i 9 de març de 2017 de 10h30 a 12h

Institut d'Humanitats, c/ Montalegre, 5, 08001 Barcelona

Organitza: Institut d'Humanitats

Col·laboren: Seminari Filosofia i Gènere - Centre de recerca ADHUC, Proyecto FFI2015-63828-P, MINECO/FEDER, UE i GRC Creació i Pensament de les Dones

Més informació