Rússia: El Parlament proposa despenalitzar la violència contra les dones / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Violència d'Estat

There are no translations available.

El Parlament de Rússia està proposant una llei que si s'aprovés, trauria la violència domèstica del Codi Penal per reduir-la a una infracció administrativa.Istok

   

 

Infracció administrativa que seria castigada amb una multa d'uns 500 euros, com a màxim, i si l'agressió és per primera vegada, amb 15 dies d'arrest administratiu o treballs comunitaris.

La senadora Yelena Mizulina és la principal promotora de la despenalització de la violència familiar al parlament rus, malgrat que el 74 per cent de les dones la pateixen i d'elles el 91 per cent a mans de les seves parelles, segons dades del govern. "En la tradició cultural de la família russa, les relacions entre pares i fills estan construïdes sobre l'autoritat dels pares", va dir per la seva part Mizulina, i a manera de justificació va afegir: "Les lleis han de donar suport a aquesta tradició familiar". També aquesta senadora és coneguda per impulsar la "llei contra la propaganda homosexual", que discrimina les minories sexuals.

 

 

Elena Mizulina 4

 Yelena Mizulina

 

 


A Rússia moren assassinades cada any entre 12 mil i 14 mil dones. Són assassinades per les seves parelles i familiars. Segons dades del Ministeri de l'Interior i el Consell Presidencial del Desenvolupament de la Societat Civil i els Drets Humans de Rússia, unes 36 mil dones són colpejades diàriament pels seus marits. Dades, que foren divulgades per Amnistia Internacional, indiquen que el 2008 van ser 14 mil les dones que van morir a mans dels seus familiars.

El 23% donen suport a aquesta nova llei segons el sondeig realitzat per diputades i diputats i segons  les dades de fonts d'Opinió pública, el 44% de la ciutadania russa està en contra d'excloure la violència domèstica del Codi Penal per deixar-la en una infracció administrativa.

El Parlament rus ja va aprovar en una primera sessió que es dones llum verda al projecte de Llei que iguala el càstig de les agressions en l'àmbit domèstic amb els atacs que es produeixen al carrer.

L'ONU ja ha cridat l'atenció a les autoritats russes a fi que corregeixin aquesta proposta, que va qualificar dins l'àmbit d ' "insuficients esforços" per posar fi a la xacra de la violència contra les dones.

Les i els activistes de drets humans tenen esperances de poder introduir modificacions, abans que el document passi al Consell de la Federació o al Senat rus.