Catalunya: Manifestació 18F per l'acollida de persones refugiades i migrants / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migracions

La Campanya 'Casa Nostra, casa Vostra' neix amb el suport d'un grup de persones que treballen en el món de la comunicació i que el passat 9 de maig van coincidir en els camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent projectes professionals o de voluntariat, i que en tornar van decidir que havien de denunciar el que havien vist i fer alguna cosa per canviar la situació d'aquestes persones.

 

 

elcomunista

 Foto:elcomunista.net

Una de les accions que estan organitzant és una gran manifestació, que està convocada per al 18 de febrer, i serà una de les accions més importants de la campanya, juntament amb un concert programat el dia 11 de febrer al Palau Sant Jordi. Amb aquesta manifestació, l'organització pretén aconseguir que la mobilització sigui la mes multitudinària que s'hagi fet a Europa.

Segons ACNUR, fins a mitjans de novembre més de 4.600 persones han mort o desaparegut a la Mediterrània, convertint l'any 2016 en l'any amb més morts a la zona de la mediterrània des del 2000.
Des d'aquesta data, "més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el mar Mediterrani, que s'ha convertit en un immens cementiri", la informació que recull el manifest informa que més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans i el canvi climàtic.

En l'inici d'aquesta campanya només havien arribat 516 persones refugiades a l'Estat espanyol, quan la xifra a la qual es va comprometre, era de 10.772, és a dir un 4,79%. Una xifra molt baixa que s'allunya bastant del nombre acordat.

Han donat suport a la iniciativa personalitats com: l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, l'entrenador de futbol Pep Guardiola, la directora de cinema Isabel Coixet, l'esportista Kilian Jornet, la cuinera Ada Parellada, la fotògrafa Colita, i els directors teatrals Toni Casares, Lluís Pasqual, Joan Lluís Bozzo i Xavier Albertí, entre d'altres.

 

 

 

Manifest