Barcelona: Divadams amb "Poesia en Jazz" recupera paraules de dones / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Music

There are no translations available.

Araceli Aiguaviva és una de las cantants de Divadams.

Aquest grup musical ofereix aquest més una actuació a El Molino i una altra a la Galeria Ignacio de Lasaletta.

 

 

alt

 

 

Araceli Aiguaviva es magistrada. Des de fa mes de 30 anys comparteix la seva feina amb la seva passió  per la música de jazz, blues i swing.  Segueix vivint al Poblenou, i ara també s’ocupa de seleccionar i classificar el nombrós material periodístic que va deixar Josep Maria Huertas Claveria. No li agrada que al barri la reconeixin com la vídua del prestigiós periodista, però, “des de que va morir - ens explica- volia  organitzar el seu llegat i donar-lo, probablement, a la Biblioteca de Catalunya: M’ho han demanat i  vull acabar aquesta feina aquest any, que em jubilaré del meu treball al jutjat”.

Durant aquest any que acaba s’ha dedicat molt a la música, amb el grup del qual forma part: Divadams. Un temps després de gravar l’últim disc sobre Garcia Lorca, i de fer mols concerts de presentació, una de les cantants va tornar a Argentina, i a principis del 2016 es va incorporar, Laia Porta. Així ho explica ella  mateixa i Loni Geest (compositora del grup) a l’entrevista a “Dones d’aquí i d’allà” de  News CatTv. Després de musicar moltes poesies de poeteses i poetes catalanes, han creat l’espectacle: “Poesia en Jazz” que estan mostrant en els seus actuals concerts,  com el de dimarts 17 a El Molino o el del dijous 26, a  la Galeria Ignacio de Lasaletta.

A DivaDams els agrada jugar de forma lliure amb les veus i les paraules; i combinar  el jazz i la poesia. Poesia en Jazz  és  un projecte molt fresc i amb molt de ritme, que estableix una forta comunicació amb el públic. “Ha estat un veritable repte aplicar-hi el llenguatge del jazz –explica Geest- , autora de les composicions i els arranjaments.

La selecció del poemes són sobretot de poetes que, d’alguna manera, tenen molt a veure amb les cantants, sigui per relació o per passió, com són:  Montserrat Abelló, Rosa Leveroni, Josefa Contijoch, Marta Pessarodona, Olga Xirinacs, Dolors Miquel, Maria-Mercè Marçal; i tambè d' Enric Casasses, Joan Margarit, Salvador Espriu, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, i cantants com Maria del Mar Bonet i Raimon.

 

Dimarts  17 de gener a les 21,30. Apertura de portes a les 21:00. Entrades no numerades, accés per ordre d’arribada.

Més informació, El Molino