Mèxic: Assassinen a quatre dones a Oaxaca / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Violencias - Feminicidio

No hay traducción disponible

Amb l'assassinat de la líder de la Secció 1 de transportistes de la Confederació Revolucionària d'Obrers i Camperols (CROC), Mayra Luis Martínez i de la seva mare Guadalupe Martínez López, sumen quatre els assassinats contra dones comesos fins el 5 de desembre.

 

basta

La Fiscalia General d'Oaxaca a través del seu personal ministerial, perits i elements de l'Agència Estatal d'Investigacions (AEI) va confirmar en un butlletí de premsa els fets ocorreguts a les 16h 30m del 5 de desembre al municipi llindant a la ciutat d'Oaxaca de Sant Francisco Tutla, fins on els presumptes responsables de l'homicidi anaren en una motocicleta color negre, que van estacionar davant del lloc per disparar-les de manera directa, mentre es trobaven en un restaurant.

El butlletí assenyala que les víctimes, incloent a la Secretería, Ema Gutiérrez Sánchez, van ser traslladades a un hospital en una ambulància, però Mayra Luis va perdre la vida mentre rebia atenció mèdica i Guadalupe Martínez va morir poc després a l'hospital.

Poc més tard, el germà de la líder de la CROC Oaxaca Paulino Luis Martínez va confirmar l'assassinat de la seva germana i de la seva mare, va demanar la intervenció del governador Alejandro Murat per detenir els responsables i va acusar d'aquests fets a dirigents del Sindicat Llibertat amb qui havien tingut enfrontaments. Fins i tot, es va difondre un vídeo del portal, NSS Noticias, en el qual la dirigent assassinada denunciava a la policia perquè respongueren tard a una crida d'auxili després que casa seva rebés diversos trets: " esperen que ens matin també a nosaltres i després no fer res ... ".

D'altra banda, aquest cap de setmana van ser localitzats els cossos de dues dones que havien estat declardaes com desaparegudes, es tracta d'Olga Lídia Sánchez López de 48 anys d'edat i de Silvia Martínez Sandoval de 28 anys. Els cossos van ser localitzats al fons d'un barranc a dos quilòmetres de la comunitat de Clavinillas, Zimatlán d'Álvarez.

Les dues dones havien desaparegut des del 29 de novembre de la població d'Ocotlán de Morelos.