Barcelona: LECTURA DE TESI DOCTORAL Hannah Arendt: Una lectura des de l'autoritat / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Universitats - Conferències-Seminaris

El doctorand Edgar Straehle, del Seminari Filosofia i Gènere-ADHUC, defensarà la tesi doctoral "Hannah Arendt: Una lectura desde la autoridad"*, dirigida per Fina Birulés. A partir de l'obra de Hannah Arendt, la tesi reflexiona sobre algunes de les problemàtiques i ambivalències associades al concepte d'autoritat, amb el propòsit de rescatar pel debat tant filosòfic com polític una categoria que, tot i que ha sigut central, ha estat escassament pensada o estudiada en la seva especificitat.

Amb aquesta investigació s'intenta analitzar no només en què consisteix el concepte d'autoritat, sinó quin lloc ocupa i quin rol juga en el pensament arendtià. La tesi ofereix una lectura de Hannah Arendt des de la noció d'autoritat que dóna profunditat a la seva obra i que contribueix a pensar el problema de la crisi de l'autoritat que afecta les democràcies contemporànies.

 

*Divendres 16 de desembre de 2016 a les 11h30. Seminari de la Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona, c/ Montalegre, 6.Barcelona

Més informació