Internacional: Dia Internacional de lluita contra la SIDA: una mirada des de les dones / La Independent / Noticíes gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut de les dones

ONU Dones assenyala que a escala mundial al voltant de 17,8 milions de dones (de 15 anys o més) vivien amb el VIH, el que equival al 51 per cent del total de la població adulta que viu amb aquest virus.

 

01 WhatWeDo HIVandAids 675x350

 

 

Les joves i les adolescents de 15 a 24 anys es veuen particularment afectades per la infecció. A tot el món hi havia prop de 2,3 milions de dones joves i adolescents que vivien amb el VIH el 2015, la qual cosa equival al 60 per cent del total de la població de 15 a 24 anys que viu amb el VIH.

Del total de noves infeccions que es van produir a tot el planeta el 2015 (prop de 1,9 milions), 900.000 (és a dir, un 47 per cent) van afectar a dones. El 58 per cent de les noves infeccions per VIH que es van produir entre les i els joves de 15 a 24 anys en 2015 va afectar a dones joves i adolescents.

El VIH afecta de manera desproporcionada a alguns grups concrets de dones. En el marc d'una anàlisi dels estudis en què es mesura la prevalença conjunta del VIH en 50 països es va estimar que, a nivell mundial, les treballadores sexuals tenen una probabilitat aproximadament 14 vegades més gran de resultar infectades que altres dones en edat fèrtil.

Amb base en les dades proporcionades per 30 països, la prevalença global del VIH entre les dones que s'injecten drogues era d'un 13 per cent, enfront del 9 per cent en el cas dels homes que s'injecten drogues.