Catalunya: Església catòlica rebutja demanar perdó a demanda d'advocades i feministes / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Catolicismo

No hay traducción disponible

L'Església Catòlica va rebutjar la demanda que li va fer Feministes de Catalunya que realitzi un pronunciament formal en el qual demanés perdó pels abusos comesos contra nens i nenes als "internats de la por".

 

iglesia-perdon

"Vam recollir i vam lliurar a l'Arquebisbe, que ens va rebre el 24 de juny passat (als dos periodistes, Pilar Rebaque i jo mateixa, com advocades i membres de FdC), un total de 204 adhesions al manifest en el qual exposàvem el tipus de penalitats sofertes pels menors en els centres que dirigien religiosos i religioses (maltractaments físics i psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques dubtoses)", va explicar Montserrat Fernández-Garrido, advocada i mediadora per a la dona i la família, i membre de Feministes de Catalunya.

La resposta va ser rebuda fa poc. En un breu mail, l'arquebisbe de Barcelona, Juan de Omella, li respon: "Tractem el tema a la Conferència Episcopal Tarraconense, però no hi va haver consens per fer una declaració en aquest sentit". Més endavant afegeix: "Ja s'ha dit públicament en entrevistes als mitjans de comunicació que ens fan mal aquests fets i que es demana perdó pels eclesiàstics que han comès aquests abusos. No ens neguem a expressar novament la petició de perdó quan arribi el moment oportú".

La campanya de recollida d'adhesions a la sol·licitud de comanda de perdó "la vam iniciar després de veure l'esplèndid treball de recerca dels periodistes Montserrat Armengou i Ricard Belis, per a TV3, a través del Documental de 'Sense Ficció'", recorda Fernández-Garrido.

Es tracta de "maltractaments físics, psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques dubtoses en els internats en què van estar tancats, perquè les seves mares eren d'esquerres i pobres", afegeix.