Catalunya: L'Església catòlica rebutja demanar perdó a demanda d'advocades i feministes / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Religió - Espiritualitat - Catolicisme

L'Església Catòlica va rebutjar la demanda que li va fer Feministes de Catalunya a fi que realitzi un pronunciament formal en el qual demani perdó pels abusos comesos contra nens i nenes als "internats de la por".

 

iglesia-perdon

"Vam recollir i vam lliurar a l'Arquebisbe, que ens va rebre el 24 de juny passat (a dos periodistes i a  Pilar Rebaque i jo mateixa, com advocades i membres de FdC), un total de 204 adhesions al manifest en el qual exposàvem el tipus de penalitats sofertes pels menors en els centres que dirigien religiosos i religioses (maltractaments físics i psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques dubtoses)", va explicar Montserrat Fernández-Garrido, advocada i mediadora per a la dona i la família, i membre de Feministes de Catalunya.

La resposta la varem rebre fa poc. En un breu mail, l'arquebisbe de Barcelona, Juan de Omella, respon: "Tractarem el tema a la Conferència Episcopal Tarraconense, però no hi va haver consens per fer una declaració en aquest sentit". Més endavant afegeix: "Ja s'ha dit públicament en entrevistes als mitjans de comunicació que ens fan mal aquests fets i que es demana perdó pels eclesiàstics que han comès aquests abusos. No ens neguem a expressar novament la petició de perdó quan arribi el moment oportú".

La campanya de recollida d'adhesions a la sol·licitud de petició de perdó "la vam iniciar després de veure l'esplèndid treball de recerca de la periodista Montserrat Armengou i del periodista Ricard Belis, per a TV3, a través del Documental de 'Sense Ficció'", recorda Fernández-Garrido.

Es tracta de "maltractaments físics, psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques dubtoses en els internats en què van estar tancats, perquè les seves mares eren d'esquerres i pobres", afegeix.