Andorra -Barcelona: Totes amb les dones andorranes /La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

L'Associació Stop Violències d'Andorra fa temps que reivindica la situaciò de desemparament en la qual és troben les dones andorranes, especialment pel que fa a la violència masclista.

 

 Andorra

 

 

El passat 28 de setembre per primer cop a Barcelona a la Plaça Sant Jaume, al final de la manifestació en contra de la penalització de l'Avortament, dues membres de l'associació van participar amb la lectura d'un comunicat deixant clar, la necessitat del suport extern per a canviar la situaciò al Principat, pel que fa a la violència masclista, institucionalitzada i social, així com al tema de l'avortament.

A Andorra quasi no hi ha estadístiques sobre violència masclista i  les que apareixen, és classifiquen com a casos d'violència familiar i / o conjugal. La quantitat  que inverteix el país en aquest tema és de 83.728, 52 euros. La majoria de sentències són favorables als maltractadors i, fins i tot, és falla que la dona hagi de pagar mensualment la manutenció dels fills comuns.

D'Altra banda, any rere any, les que volen avortar han de marxar a França o a l'Estat espanyol perquè l'Avortament és penat amb fins a tres anys de presó. Tot plegat, a més, agreujat per l'aillament social i geogràfic de les ciutadanes andorranes que intenten canviar l'ordre estàtic establert.

Des de la manifestació del 28 de setembre fins avui, les feministes andorranes han engegat una recollida de signatures per demanar la despenalització de l'avortament en els tres supósits bàsics. Esperen que els polítics d'Andorra siguin pressionats externament i finalment reaccionin. També van llegir un manifest a Tarragona en la manifestació contra les Violències Masclistes el 5N.

Realitzaran un taller a la Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison, el proper divendres 18 de novembre, dins de les activitats del XII Fòrum contra les Violències Masclistes.