Catalunya: A punt el IV Congrés de Periodistes / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

"Amb les inscripcions tancades després d'haver superat l'aforament previst, tot és a punt per celebrar aquest divenders 11 de novembre al Palau Macaya el Congrés on es presentarà el nou codi deontològic i es prendrà el pols de la professió", ha informat el Col·legi de Periodistes de Catalunya, que n'és l'organitzador.

 

Congreso periodistas

 

El IV Congrés "reunirà en format de diverses taules rodones i ponències grans professionals del periodisme, entre els quals Dan Gillmor, expert en els nous mitjans digitals; Louis-Marie-Horeau, redactor en cap de Le Canard Enchaîné o Luis Collado, Global Product Parnerships Manager de Google per a Europa".

La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), Neus Bonet i Bagant, ha assegurat que "sens dubte, des del primer moment," s'ha tingut en compte la qüestió de gènere en preparar la temàtica i la participació de ponents al VI Congrés, encara que no hi ha coincidències al respecte.

Llegir: Visió de gènere, encetem un debat cara al Congrés de Periodistes de Catalunya

"L'ofici del periodisme passa per una profunda transformació provocada per la irrupció de les noves tecnologies, que multipliquen els canals i formats d'informació disponibles i qüestionen els models editorials i de negoci dels mitjans de comunicació. Però davant l'allau d'informació que rebem, el periodisme és més necessari que mai, i per això des de la professió reivindiquem els valors de la qualitat, l'excel·lència, la credibilitat i la responsabilitat per sobre de tot, i adaptats a la nova realitat. El congrés debatrà el paper dels mitjans de comunicació i dels periodistes en aquest nou escenari i el seu rol en la defensa del dret fonamental a la informació dels ciutadans en una societat democrática", diu el CPC.

Més información:

CPC