Estat espanyol: Dones en acció / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Feministes de tot l'estat, reunides a Barcelona, acorden estratègies col·lectives d'incidència política. "El Poder de les dones: incidència de les Associacions de Dones i el Moviment Feminista", organitzades per la Coordinadora d'Organitzacions de Dones per la Participació i la Igualtat (COMPI) i la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, l'amfitriona de l'acte, durant els dies 21 i 22 d'octubre.


La COMPI agrupa més de 30 associacions i federacions feministes presents en la majoria de les comunitats autònomes. Així, participants procedents de diversos territoris van debatre al voltant de les fortaleses i debilitats de les associacions de dones i del moviment feminista unitari, proposant noves estratègies de participació i d'incidència en la vida social i política.

Amb l'objectiu d'avançar en el reconeixement per part dels poders públics i de la societat, no només de les desigualtats entre homes i dones, sinó també de la necessària interlocució amb les organitzacions feministes, especialment si tenim en compte el retrocés en les polítiques socials i d'igualtat.

En vista de l'èxit d'iniciatives com el Tren de la Llibertat i de la passada manifestació estatal del 7N contra les Violències Masclistes, es valora la necessitat de continuar en aquesta mateixa línia. Les jornades, que va rebre el suport de l'Agencia Catalana de Cooperació, van concloure amb la decisió d'avançar en l'enfortiment del feminisme mitjançant l'impuls en les estratègies i plataformes unitàries, i amb un conjunt de propostes per a la millora en les pràctiques d'incidència política davant d'institucions i de l'opinió pública.