Dones Reporteres: un paper actiu ens els mitjans de comunicació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Lea Cornellana

 

OPINIÓ

10 anys de Mataró ràdio i 9 temporades de Amb veu de dona

Dones Reporteres es va embarcar en el projecte de la ràdio i en el programa Amb veu de dona. Tots els començaments són il·lusionants i tot estava per fer i per aprendre.

logo Amb veu de dones

 

 

Hi havia, però, tres eixos importants pel nostre grup ja que volíem: que les dones tinguéssim un paper actiu ens els mitjans de comunicació;  posar en valor totes les aportacions que ha fet la dona dins la nostra societat i que tantes vegades han estat silenciades. Fer un programa des de la perspectiva de gènere; i crear un grup transversal, de procedències socials i culturals, també generacionals, diverses.


Però cóm desenvolupar tot això? 

La ràdio com a eina per fer arribar la nostra veu va ser una alternativa molt valuosa. Aprendre-fent, amb un taller que vam realitzae, i així vam anar adquirint habilitats comunicatives.


Adonar-nos que les dones, atrapades en un sistema masculí de valors (l'anomenat patriarcat), hem de fer el nostre propi camí cap a la Igualtat i ho podem fer incrementant la nostra participació social, mostrant-nos públicament. Ës a dir, el segon naixement del que ens parla la filòsofa Hannah Arendt.


I, finalment, fent un grup com a plataforma de creixement que sigui coral. Totes hi estem cridades a créixer en creativitat, imaginació, ajuda mútua, per això diem que no podem sortir-nos del guió, perquè això és el que ens enforteix.


Preparant opinions, llegint, buscant, adquirim nous coneixements, se'ns obra una finestra a la imaginació. Tot això és el grup de Dones Reporteres de Mataró.

 

 

Logo DONES REPORTERES v.2 - copia