10 anys de Mataró ràdio i 10 temporades de Amb veu de dona!!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

reporteras de mataro logo

 

 

Dones Reporteres de Mataró es vol congratular d'aquesta celebració i de la nostra persistència en el temps. 

Tot i que érem inexpertes, radiofònicament parlant, gràcies a Teleduca i el seu taller de formació, vam poder començar l'aventura de fer un programa de ràdio des de la perspectiva de la dona, amb la mirada de la dona, amb la veu de la dona.

Mirant enrere, ens sentim molt orgulloses de tot el que hem fet, dels molts programes i temes tractats, així com també de les nostres Infuxerrades a El Públic. No ens ha espantat res, ni la prostitució, ni l'avortament, ni la violència contra la dona, ni el masclisme...ni tantes i tantes coses que hem anant posant damunt la taula, per parlar entre totes, també amb les nostres convidades que han sigut moltes i també convidats, com ara el Juanjo Compairé d'Homes Igualitaris.

En el nostre blog donesreporteresdemataro  hi ha tot el que hem fet, el testimoni de la nostra tasca i el resultat del nostre creixement en aquest mitjà tan competitiu com és la ràdio.

Un exemple de la nostra tasca divulgadora és el programa que vam fer amb els i les adolescents al voltant del feminisme, on hi va participar com experta Pilar Balagué, psicòloga i catedràtica en Orientació Educativa, però també vam tenir la participació de la Claudia, la Laura en Raúl i en Daniel per donar veu als adolescents.

Volem d'estacar, per exemple, el nostre fort lligam amb les dones del Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua), que cada any col·labora amb tallers o Infuxerrades.

Els nostres programes Amb veu de dona s'han enriquit amb una altra vessant de la nostra tasca, ho hem anomenat Infuxerrades (de Infusió + xerrada). Han servit per aprofundir en temes que ens han interessat i que hem volgut portar fora de la ràdio. El lloc és El Públic, un café cultural on hi ha un gran moviment, allà també hi som Dones Reporteres de Mataró, un dimecres al mes.

Una de les nostres Infuxerrades va comptar amb la participació de Dolors Renau, llicenciada en Psicologia i Pedagogia, que va formar part del col·lectiu de mestres de Rosa Sensat, amb ella vam parlar de l'Educació emocional per combatre la violència.

També, però, participem amb altres actes organitzats per col·lectius diversos, com va ser la participació com a oients al seminaris de les Jornades Radicalment Feministes, unes jornades profundament enriquidores al voltant de la dona i les seves especificitats.

Seguim treballant i seguim avançant per donar veu a les dones que ens vulguin explicar les seves experiències, portant a les persones més adients per cada tema. Dones Reporteres de Mataró estem per donar un servei a la comunitat, ho fem de forma altruista, cap de nosaltres cobra un sou per fer la seva tasca.

 

 

reporteras de Mataro