Londres: Nemat “Minouche” Shafik, primera dona en liderar la LSE / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

L'actual sub governadora del Banc d'Anglaterra (BoE), Nemat "Minouche" Shafik, serà des del setembre de 2017, la directora permanent de la Universitat London School of Economics, classificada com una de les millors universitats del món en ciències socials.

 

 

Nemat  Minouche Shafik

  

Shafik, exalumna de la LSE, és la primera dona a ocupar el càrrec des de la seva fundació el 1895, compta amb tres nacionalitats, egípcia, britànica i americana, i deixa el seu càrrec en el BoE al febrer del 2017, per dedicar-se al seu "treball ideal".

En un comunicat Nemat "Minouche" Shafik, ha dit que és "impossible resistir-se a l'oportunitat de liderar una universitat com la LSE. Deixo el Banc amb un profund reconeixement per la seva feina i molta admiració pel seu personal".

Com governadora adjunta del BoE té com a responsabilitat la vigilància del mercat i el sistema bancari, lloc clau en els mesos anteriors al Brexit, quan el Banc d'Anglaterra, va jugar un paper preponderant alertant sobre els problemes que la sortida de la Unió Europea tindria sobre la economia del Regne Unit.

Shafik, que ha estat només dos anys en el càrrec, es va incorporar al lloc com subgovernadora del BoE, l'agost del 2014, procedent del Fons Monetari Internacional, on va ser sotsdirectora gerent, i el seu mandat no expirava fins el 31 de juliol del 2019. Ocupa el lloc número 59 en la llista de Forbes com una de les dones més poderoses del món.