OXACA. Mèxic: Realitzaran diplomat de feminisme i descolonització a Oaxaca/ La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Universitats - EstudisAmb el propòsit d'enfortir els processos de descolonització i organitzatius entre dones, l'organització civil Lunas del Sur, amb suport de la Defensoria de Derechos  Humanos del Poble d' Oaxaca (DDHPO).

 

  Lunas dedl Sur.Oxaca 

La Dirección  de Equidad  y  Genero de la Universitad Autónoma de Oaxaca (UABJO) i la Organización de Mujeres Tejiendo Saberes  (Mutesa), presenta la convocatòria del Tercer Diplomado Internacional de Estudios de las Mujeres, Feminismo y Descolonización.

Amb les experiències reeixides dels dos diplomats anteriors, en els quals s'hi van formar  més de cent dones, els objectius d'aquesta edició s'orientaran a desenvolupar l'involucrament, la promoció i l'intercanvi de coneixements de les participants en els actuals debats epistemològics, teòrics i pràctics sobre gènere, racisme, feminismes i descolonització.

El diplomat està dirigit a les dones interessades en aquests temes, no obstant això es busca de manera especial involucrar dones indígenes que participen en processos organitzatius en les seves comunitats, com ara en la defensa del territori i els recursos naturals, projectes culturals, d'autogestió.

Les organitzadores van assenyalar que el procés de realització d'aquest diplomat, igual que els anteriors, requereix d'una enorme conjunció d'esforços per garantir la participació de les dones provinents de diferents comunitats de l'estat. Per això s'ha emprès una campanya per recaptar fons per a becar a les dones provinents de comunitats indígenes, així com descomptes a estudiants, caps de família i aturades. Les aportacions podran ser des donacions de diners, compra d'art, donació d'objectes usats, d'art o artesania.

Com en les edicions anteriors, aquest diplomat reuneix a la plantilla docent a dones especialistes en la seva matèria, reconegudes a Mèxic i a nivell internacional: Laura Elizabeth Utrilla Méndez, Soledad Jarquín Edgar, Bàrbara García Chávez, Jahel López Guerrero, Francesca Gargallo Celentani, Maribel Cervantes Creu, Rosalinda Dionicio Sánchez, Mercedes Olivera Bustamante, Gabriela Linares Sosa, Erika M. Mendoza García, Irma A. Villanueva Nájera, Mónica Moreno Figueroa, Concepció Suárez Aguilar, Erika Carvajal Morales,Violeta Hernández Andreu, Julieta Jaloma Creu, Genoveva González Gómez, Yesica A. Díaz Cruz, Silvia Federici, Rita Laura Segato, Marcela Lagarde, Iliana Amoroz Solaegui, Gisela Carlos Fregoso, Judith Bautista Pérez, Marta A. Castañeda Pérez, Sylvia Marc, Erika Lilí Díaz Cruz, Minerva Valenzuela, Julieta Paredes, Tais Itacaramby, Gladys Tzul Tzul i Eli Bartra Murià.


El diplomat, que serà presencial, tindrà la seva seu a la ciutat d'Oaxaca, a les oficines de la DDHPO i en alguns espais de la UABJO, i començarà a l'octubre d'enguany per finalitzar al maig de 2017. El procés d'inscripció es realitzarà a les oficines de Lunas del Sur

Mas información: lunadelsurac.blogspot. mx.