Estat Espanyol: Caravana Feminista "Obrim Fronteres"/ La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Cooperació

El passat mes de Juliol, a nivell internacional, es va organitzar una Caravana solidària amb les persones refugiades i confinades en camps d'internament de la ciutat de Tessalònica (Grècia).

 

Caravana 6

 

Des de l'estat espanyol  la iniciativa i convocatòria va sorgir d'Euskalerria. Es van muntar autobusos des de diferents comunitats. La  Caravana va sortir des de Barcelona el 16 de juliol passat i estava previst el  seu retorn a partir del dia 25 del mateix mes. L'objetiu de les i els participants, va ser denunciar les polítiques migratòries europees i exigir als estats que compleixin amb les seves obligacions davant de les persones sol·licitants d'asil.

 

 

refugiadosidomeini.jpg 7

 

 

A aquesta caravana s'hi van incorporar activistes feministes, amb la intenció de fer visible la violència sexual que sofreixen les dones i les nenes i la situaciò deplorable en què és troben les dones embarassades, que han de parir o senzillament les que tenen el cicle menstrual, sense condiciones higièniques ni intimitat.

 

imagen 1.jpg 9

 

 

 

foto 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant el viatge, i a les ciutats per les que van fer el recorregut es varen denunciar les polítiques patriarcals -armes, guerres, fronteres- que separen la Humanitat entre qui te Dret a la vida i qui no.

La Caravana Feminista "Obrim Fronteres" ha convocat un acte informatiu per compartir les experiències i la repercussió política que ha tingut aquesta acció. L'acte està organitzat per Ca la Dona i la Comissió de suport a la Caravana, el 15 de setembre a les 19 hores al Casal de Barri de la Figuera.

 

 

caravana-grecia-cies-720x386.jpg 2caravana-a-grecia-desde-valladolid-2-696x391.jpg 1