Canadà: Estudia el gènere neutre pels documents d'Identitat / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

El Canadà està estudiant i explorant l'ús d'opcions de gènere neutre pels documents d'identitat segons que ha anunciat el Primer Ministre Justin Trudeau.

La notícia ha estat amplament difosa després que Trudeau ho anunciés a la cadena de televisió CP24 durant la marxa de l'orgull gai a Toronto.

 

Justin-Trudeau-heart 640x345 acf cropped-1

 

Justin Trudeau, Primer Ministre de Canadà

És la primera vegada que un cap de govern canadenc encapala una manifestacció d'aquest tipus tot i que Trudeau ja hi havia participat als darrers anys com a líder polític.

Trudeau no ha donat més detalls i s'ha limitat a dir que el seu governs està estudiant la "millor manera" de fer-ho i explorant què fan altres jurisdiccions.

"Això és part del gran arc de la història i d'escombrar cap a la justícia", va dir Trudeau a la CP24.

La iniciativa de què s'estna explorant canvis en aquest sentit ha estat confirmada a la CBC (Canadian Broadcasting Company) per un portaveu del primer ministre.

"Estem impulsant una revisió de totes les circumstàncies on el Govern demana o produeix documents d'identitat amb la finalitat de no excloure la gent amb identitat diferent al estàndard binari. Això podria incore neutralitat a diverses situacions", ha explicat el portaveu.

La setmana passada, la província canadenca d'Ontario va dir que permetria l'ús d'un tercer indicador de gènere, X, a les llicències de conduir, indicador que s'utilitza a Amèrica del Nord per a proporcionar una identificació.

Països com Austràlia, Nova Zelanda i el Nepal ja permeten l'ús de l'indicador X de gènere.

Trudeau va destacar la gran importància de la desfilada de l'orgull gai d'aquest any després del tiroteig al club nocturn gai Pulse d'Orlando, Florida, on varen morir 49 persones.

"Hem de recordar la importància d' espais segurs i comunitats segures, de la mateixa manera que el Pulse ho era, és una cosa a protegir", va dir el Primer Ministre canadenc durant la desfilada del Pride.