Les espanyoles voten més per partits de dreta

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

There are no translations available.

   26J

 

 Investigació del CIS revela que senten més simpatia pel PSOE

Les dones espanyoles se situen més a la dreta que els homes en les votacions a Espanya, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

En tractar de respondre, a qui voten les dones a Espanya? el CIS va analitzar en un sondeig que a l'hora de votar a les dretes, la dones es col·loquen al 4.73, enfront del 4.65 del sexe masculí en preferències davant la diversitat de partits polítics. En la mateixa enquesta, les dones espanyoles van mostrar sentir més simpatia pel PSOE, ja que segons el baròmetre del CIS, el 18.4 per cent d'elles s'inclina més per aquest partit. Si bé el 17.7 per cent diu que el PP; el 10.2 per cent a Podemos i les seues confluències, i el 8.3 per cent a Ciudadanos, mentre que Izquierda Unida només acapara l'atenció del 6.4 per cent.

No obstant això, l'últim baròmetre electoral del CIS, abans de les eleccions d'aquest diumenge, va mostrar que l'electorat femení va votar en majoria pel PP, ja que el 22.8 per cent va assegurar que va donar suport als populars.

Per part seva, un 21.6 per cent va dir que va recolzar al PSOE, enfront del 17.9 per cent que assegura que va fer el mateix per Podemos i les confluències, i el 10 per cent per la força política Ciudadanos, de tendència dretana.

Podemos i Ciudadanos s'han convertit en la primera i segona opció dels votants entre 18 i 34 anys, segons les enquestes.

No obstant això, els estudis demoscòpics reflecteixen que a aquestes formacions polítiques els costa més demanar el suport femení i els dos partits polítics presenten un perfil de votants més masculinitzat.

 

Tags: