LES DONES I EL GRAFFITI

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Art

 

Artixoc 1

 

Artescape se celebrarà el dimarts 3 i el dissabte 7 de maig d’aquest 2016. Està dedicat a les dones i el graffiti, donada la poca visibilitat que tenen en el panorama artístic urbà. Compte amb grafitteres de prestigi internacional com Mina Hamada, Turkesa i Evelyn Negahamburguer.

Hi participarà Cristina Del Valle i moderarà Marta Roqueta (editora de la revista Zena  ) en nom de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

En aquesta dotzena edició del Festival juvenil d’arts de carrer, la ciutadania i especialment la joventut podran participar gratuïtament en diferents tallers de diverses manifestacions artístiques d’art urbà: rap, hip hop, breakdance, graffiti, skate, circ i percussió.

Aquest projecte vol facilitar, per mitjà de l’art, la integració social de joves amb menys oportunitats.

Arranca del projecte del 2005 “punt de pARTida Jove”. Organitzat per l’Associació ARTIXOC i l’Ajuntament de Barcelona ha anat creixent i variant en les seves diverses edicions.

En el festival hi ha participat uns 2000 joves que practiquen les arts de carrer i ha exercit de plataforma musical per a més de 140 joves cantants de rap emergent d’entre 12 a 25 anys, havent afavorit la integració social de més de 500 joves vinculant-los a activitats artístiques principalment en el Districte de Sants-Montjuïc.

I ara vol tornar als barris on va néixer i reivindicar-se “com una activitat vàlida, imprescindible i integradora”. La ubicació del Festival serà al Recinte de Can Batlló del barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc) i s’amplia amb un espai efímer per a nens amb tallers de graffiti, diversos murs i persianes per a joves i amb 25 graffiters i grafitteres. Després que l’any passat se celebrés el desè aniversari del projecte i es fes un mural de l’artista Roc Blackblock , enguany està dedicat a les dones graffiteres, algunes de reconegut prestigi internacional com Mina Hamada , Turkesa  i Evelyn Negahamburguer.

 

 

Mina-Hamada hp-2015-10-18-Zosen--for-HUE-Mural-Festivall-in-Houston-Texas--USA-3 650

 

 

Mina Hamada

turkesa-artixoc 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Turquesa

 

 

negahamburguer artixoc

Evelyn Negahamburguer

 

Una novetat d’aquesta edició és la taula rodona sobre dones i graffiti que es durà a terme el dimarts 3 de maig al Centre d’Arts Santa Mònica (Drassanes), on, apart de les artistes, es podrà conèixer el projecte de Graffiti per la pau que es va pintar a Palestina el 2010. En parlarà l’activista, cantant i presidenta de l’ONG “Mujeres por la paz”: Cristina del Valle. Moderarà una de les periodistes de la Xarxa Internacional de periodistes amb Visió de Gènere a Catalunya. Es podrà gaudir gratuïtament en directe d’una exhibició de graffiti a la mateixa terrassa del Centre a partir de les 16h.

Durant el Festival també hi haurà altres activitats com un Parc d’Skate, tallers de circ, percussió i una competició de freestye amb 32 ballarins.Així com l’actuació del grup de batucada Brincadeira (referència a l’espectacle al Coliseum amb BrodasBros "Concierto Concepto" estrenat al matiex moment que el Festival), amb tallers gratuïts.

 

Programació (activitats gratuïtes): Dimarts 3 de maig : Centre d’Arts Santa Mònica. De 16h a 20h: Exhibició de graffiti fet per dones (a la terrassa); Presentacio de projectes i audiovisuals

Taula rodona les dones i el graffiti (al claustre)

Dissabte 7 de maig : Recinte Can Batlló-Sants. A partir de les 11h fins les 21h: Tallers de circ, Murals i tallers de graffiti infantil, juvenil i professional, Parc d’Skate, Tallers de percussió amb Brincadeira

(al migdia butifarrada a preu popular).

De 17h a 20h: Competició de Freestyle 2x2.