Catalunya: Institucions i lidereses donen suport a la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

La Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, participen en les jornades internacionals de les periodistes amb visió de gènere a Barcelona del 14 al 17 d'abril 2016. La M.H. Presidenta del Parlament, Carme Forcadell també rebrà en visita al Parlament de Catalunya una delegació de les xarxes GAMAG - Europa, Mediterrània i Internacional.
 

 

Presidenta P. C.F. web     Presidenta Diputació merce conesa web   ADA Colau

Carme Forcadell                   Mercè Conesa                   Ada Colau

 

L'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hi té una cita amb un format de reunió-entrevista. La Regidora de Cultura, Laura Pérez és una les polítiques que serà a l'acte d'inauguració. Val a dir que la Regidoria de Cicle de la Vida, Feminismes i LGTB ha estat des del primer moment donat-hi suport, com també ho ha fet sempre l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolpument, primer amb la seva ara exdirectora Marta Macias (que també participa individualment a les jornades) i ara l'actual Director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Manel Vila i Motlló.

 

 

      Manel Vila i Motlló  marta maciaslaura Pérez

        Manel Vila i Motlló    Marta Macias              Laura Pérez                      

 

La Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, inaugurarà la VI Trobada Internacional de la XIPVG i rebrà una delegació de 10 periodistes de les reunions Mediterrània, GAMAG Europe i de la pròpia Xarxa Internacional en una visita al Parlament de Catalunya.

També la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, hi participarà inaugurant la Reunio GAMAG Europe i, segons possibilitats d’agenda, inaugurant la sessió de treball de dos dies de la VI Trobada Internacional de la XIPVG a la UPF.


 

Marcela Topor

 Marcela Topor

 

La mateixa participació serà la de Marcela Topor, com a periodista i directora de Catalunya Today i Coordinadora d’English Hour al Punt Avui TV.

Cal recordar que l'ICD no ha donant suport a la celebració d'aquestes reunions internacionals de periodistes amb visió de gènere en haver, la nova presidenta Teresa Maria Pitarch i la Directora Núria Balada,  aturat la gestió dels projectes en curs fins adquirir un coneixement de la situació de la institució. Malgrat la mateixa Presidenta assumeix que els dos principals objectius del seu mandat són l'educació i els mitjans de comunicació.

 

 

Neus Bonet 1   Montserrat Minobis 

Neus Bonet                              Montserrat Minobis

Monica Figueras UPF  Maria Angels Roque IEMed

Mónica Figueras                       Maria- Àngels Roque

 

La benvinguda a la VI Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere comptarà doncs, aquest 15 d’ abril al Col·legi de Periodistes de Catalunya,  amb les paraules de la Degana del CPC, Neus Bonet; la Presidenta de la XIDPIC.CAT, Montserrat Minobis; la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; el    Director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Manel Vila i Motlló; la Regidora de Cicle de la Vida, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez; la Vicerrectora de Responsabilitat Social i Promoció de la UPF, Mónica Figueras; i la Directora de Quaderns de la Mediterrània (IEMed), Maria- Àngels Roque.

D'altra banda el 16 d’ abril a la UPF / Campus de la Ciutadella – Sala Ramón Turró (Activitat oberta al públic de 9.00 a 14.15h) Compartint experiències de les Xarxes de periodistes amb Visió de Gènere, a l'acte de Benvinguda hi hauran les paraules de: la Professora de la Facultat de Comunicació i membre del Centre d’Estudis de Gènere de la UPF, María Pilar Medina Bravo; la Coordinadora de la VI Trobada i Vicepresidenta de la XIDPIC.CAT, Tona Gusi; la Presidenta Diputació de Barcelona, Mercè Conesa (pendent); la periodista i directora de “Catalunya Today” i Coordinadora d’"English Hour" al Punt Avui TV Marcela Topor (pendent); i de l'Exdirectora de l’ACCD, Marta Macias.

 

 

maria Pilar Medina UPF    Tona. La Independent  TERESA carreras

María Pilar Medina Bravo        Tona Gusi                                         Teresa Carreras

 

Finalment, i d'acord amb el Programa de la REUNIÓ GAMAG EUROPE. D’Europa al món global: la igualtat de gènere en i a través dels mitjans de comunicació, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), en la seva benvinguda a la Sala de Juntes CPC, s'hi escoltarà a: Neus Bonet, Degana del CPC, Marcela Topor, Periodista i directora “Catalunya Today” i Coordinadora d’"English Hour" al Punt Avui TV; i Mercè Conesa, presidenta la Diputació de Barcelona. Modera la periodista Teresa Carreras.