El CND al CSW60 a Nova York

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

ICD CSW60gencat.cat

ICD visibilitza en el CSW60 les accions del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CND)

En el marc del seixantè període de sessions de la Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW60, per les sigles en anglès) que aquests dies es porta a terme a Nova York, es planteja com a tema central de l'esdeveniment l'apoderament de la dona i el seu vincle amb el desenvolupament sostenible.

Les ONG i institucions que hi participen cada any han influït en el disseny de l'actual marc de polítiques mundials sobre igualtat de gènere i apoderament de les dones: la Declaració i la Plataforma d'Acció de Beijing. Segueixen exercint un paper important en sotmetre a líders nacionals i internacionals en la rendició de comptes respecte a compromisos realitzats a la Plataforma d'Acció

És la primera vegada que el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, participa com a organització, ha realitzat un acte per visibilitzar les accions en favor de les dones a Catalunya a nivell internacional

Amb el Lema dels Drets Sexuals i Reproductius a l'Agenda Global, a l'Agenda de Barcelona i Catalunya, es visibilitzaran les accions que es desenvolupen en favor de les dones a nivell internacional.

L'anterior és el fruit de la col·laboració de la societat civil i les institucions, per posicionar els drets sexuals i reproductius de les dones en la primera línia de l'agenda polítiques socials, en el global i en allò local de Catalunya.

A la inauguració de l'acte, la presidenta de l'ICD, Teresa M. Pitarch, ha destacat l'eficàcia de les principals eines per a l'abordatge contra la violència masclista que hi ha a Catalunya. En concret, Pitarch ha destacat que: "a Catalunya va ser molt important la incorporació de les aportacions i experiències de les entitats feministes i dels ajuntaments, que històricament havien abordat aquesta xacra a Catalunya, en l'elaboració de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista de l'any 2008 i de totes les eines que va desenvolupar".

També ha explicat, que "l'estructura coordinada, transversal, interinstitucional i en tots els nivells d'organització del territori construeixen el primer Programa d'intervenció integral del Govern de la Generalitat de Catalunya contra la violència masclista 2012-2015, del qual ja s'està preparant un programa de continuïtat per als propers quatre anys".

A part d'aquest esdeveniment propi, la presidenta de l'Institut Català de les Dones i del Consell Nacional de Dones de Catalunya, Teresa M. Pitarch, ha participat en nombroses sessions i ha mantingut reunions amb representants d'entitats i organitzacions de tot el món. Ahir 16 de març es va reunir amb la responsable d' Inmujeres, i va assistir a les sessions sobre igualtat salarial i apoderament econòmic

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que també participa en la sessió de la CSW60, va reivindicar el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018 del Govern, aprovat l'abril de l'any passat. Aquest Pla ha marcat l'inici d'una nova fase cap a una cooperació centrada en l'enfocament de gènere i basat en drets humans, i que té la voluntat d'impulsar una cooperació que eviti la vulneració dels drets de les dones.