Barcelona - Europa: Trobada famílies LGTBI europees / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

Els passats 12 i 13 de març, l'espai Bonnemaisson va acollir l'assemblea anual de la NELFA (Network of European LGBTI Families Associations). Hi eren representades 26 associacions de 18 països europeus.

 

 

 

Trobada famílies LGTBI EU 3

 

 

 

 

El debat central de la trobada va ser la desprotecció legal a la qual se sotmet, de forma deliberada, els infants de famílies LGTBI a Itàlia, amb la recentment aprovada llei d'unions civils.

 

 

Trobada famílies LGTBI EU 1

 

 

Amb la nova llei les parelles LGTBI italianes seràn reconegudes, tot i que no s'ha volgut aprovar el dret al matrimoni. Les famílies LGTBI amb fills i/o filles no en podràn fer un reconeixement comú i resta pendent de la voluntat de reconeixement de la tutela per part de la justícia. Tot i que actualment, els i les jutges solen reconèixer la paternitat/maternitat de les parelles LGTBI, amb la nova llei els infants queden sense protecció jurídica.

Les jornades de debat van acabar amb la visibilització de les famílies LGTBI. La FLG (Associació de Famílies LGTBI de Catalunya, membre de la NELFA des de la seva creació el 2009), va organitzar un picnic al Parc de la Ciutadella al costat del monument d'homenatge a les persones LGTBI represaliades.

 

 

 

Trobada famílies LGTBI EU 2