Barcelona: Betty Akna i el seu projecte solidari amb Guinea Equatorial / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Music

There are no translations available.

Betty Akna és una cantant que va col·laborar en la Festa dels 5 anys de La Independent, i en aquesta entrevista a NewsCatTv, ens explica entre altres coses, sobre l'associació Guineaudimúsic.

 

alt

 

Akna, d'origen equatoguineà, va començar a cantar fa uns 25 anys, en un cor d'una església de Sabadell. Va ser escollida per cantar com a solista per al Happy Day i des de llavors va començar a dedicar-se una mica més seriosament a la música. El 2009 va anar a la seva terra natal Guinea Equatorial, i el temps que va ser allà va poder investigar les arrels musicals de la seva terra per part de la seva mare i les va unir a les  que va aprendre del seu pare provinent de Nigèria.

D'aquest viatge va  tornar amb l'idea d'ajudar al seu poble, i fa fundar Guineaudimúsic, una associació que ajuda a través de la música a les noies i nois joves guineans sense recursos econòmics i en risc d'exclusió.

 

 

alt

 

 

Al costat del músic Childo, Akna ens va oferir diverses cançons en la Festa dels 5 anys de La Independent, que es va celebrar el 30 d'octubre a la Bonnemaison.

En la seva trajectòria podem trobar concerts en diversos indrets de Catalunya, Amèrica i Àfrica. Va tenir especial èxit en el que va realitzar a principis de l'any 2015 al Caixa Fòrum, acompanyada del grup de Gospel Illina del qual és fundadora. Ha estat nominada en 3 ocasions com a millor cantant femenina d'Àfrica Central i se li va concedir el premi a "Millor artista femenina africana en música inspiracional", en els premis Afrima 2015.

Ha editat diversos discos d'estil afro-fusió. Reprendrà una gira aquest estiu, després que hagi nascut el seu segon fill que espera per a finals d'abril.

Podeu veure l'entrevista a NewsCatTv