IV Jornades, Radicalment - Feministes 2016

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

RADICALMENT

 

 

 

La Xarxa Feminista i Ca La Dona, des de fa prop d'un any estan treballant en l'organització de les IV Jornades Feministes "Radicalment-Feminista 2016" que tindran lloc els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016. Les primeres jornades van tenir lloc a 1.976 al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

 El desig de les organitzadores és que totes les dones, lesbianes i trans les sentin seves, com una cosa pròpia i necessaria, com un camí de creixement i de compartir sabers, i on es puguin contagiar positivament els diferents sabers, projectes, enfocaments i desitjos intergeneracionals.

Per donar cabuda a l'abundant diversitat de feminismes existents, s'ha inclòs diferents formats perquè pugui haver-hi espai per a totes i s'hi puguin adaptar diferents necessitats i desitjos.

Les jornades comptaran amb espais creats per a la seva projecció en diferents formats.

Les "Taules de debats", on es podran tractar la gran diversitat de temes que es presentin des de diferents enfocaments.

També hi haurà "Tallers", on es tractaran temàtiques dels diferents eixos decidits per les jornades.

Es podrà participar en les  "Intervencions Artístiques", que consistiran en espais artístics feministes amb diferents formats, cinematogràfic, documental, fotogràfic, litería, teatral, músiques, dansa, pictòric, etc.

També hi haurà la "Fira Feminista", que consistirà en un espai de trobada ampli, obert i informal com si es tractés d' una plaça pública, on es visualitzi la diversitat de dones, lesbianes i trans. S'intercanviaran idees, experiències i investigacions i també confluiran les paradetes d'aquesta Fira.

Segons l'organització s'intentarà garantir la diversitat del territori i diverses temàtiques. S'han creat uns criteris generals a tenir en compte, ja que s'ha intentat donar cabuda a la quantitat de propostes que han estat presentades per participar-hi através de col·lectius feministes, i presentades per més d'un col·lectiu tot visibilitzant la diversitat de dones, lesbianes i trans.

Amb el Lema "Tornen al Paraninf" la Xarxa Feminista, fa un convocatòria a l'acte públic de Presentació de les Jornades Radicalment-Feminista 2016 "que tendra lloc el 7 de Març proper al Paranimf de la Universitat de Barcelona, i coincideixen amb els actes de 8 de març, Dia Internacional de les Dones".

 

Paraninf

 

Expliquen que en aquest lloc tot va començar fa 40 anys i esperen que les dones tornaran a fer història. En l'acte, es recordaran les Primeres Jornades Catalanes de la Dona el 1976, quan les dones van ocupar el Paranimf. Tot fent-se propi aquests espais per a les dones, ja que segons les feministes està absolutament masculinitzat. Aquest serà el primer espai del primer acte on s'exigirà el reconeixement acadèmic que mereixen les dones, i s'ampliaran aquestes demandes a tots els espais públics.