Una mirada a l'obra plàstica de Felícia Fuster

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Art

 

felicia fuster

 

S'ha inaugurat l'exposició Felícia Fuster: Una mirada a l'obra en l'espai de la Fundació, i és la primera vegada que es mostra una selecció de l'obra en petit format de les diferents etapes de Felícia Fuster (Barcelona 1921 – París 1912), una artista i poeta catalana que desenvolupà un llenguatge plàstic i literari molt personal.


De caràcter polifacètic, la seva obra plàstica s'inicia amb peces de tipus naïf, per evolucionar cap a un llenguatge cada cop més singular que desemboca en la seves creacions més conegudes: les Plurivisions.

El seu treball beu d'influències que van des de les avantguardes artístiques del segle XX fins a la cultura oriental, la qual la fascinà especialment arran dels seus viatges a la Xina i al Japó. Progressivament, Fuster anà adquirint més maduresa i consistència, a l'hora que desenvolupà el seu distintiu caràcter líric, carregat de subtilesa.

 

 

felicia fuster 2

 

 


Com explica la curadora de la mostra, Alba Giménez: "Les peces que us presentem no poden abastar la producció de Fuster en tota la seva complexitat i amplitud, ni estan disposades en forma d'una cronologia lineal. Més aviat funcionen com petites pinzellades que ens poden ajudar a comprendre un univers creatiu que, més que una pura evolució formal, esdevé una trajectòria vital. L'obra de Fuster, fràgil, delicada i evocadora, ens endinsa en un llenguatge plàstic tan consistent com carregat de sensibilitat". 


*L'exposició es podrà visitar fins l'1 d'abril, de dimarts a divendres de 5 a dos quarts de vuit.

Fundació Felícia Fuster, Camps i Fabrés, 9-13. Barcelona