Catalunya: Smarts cities generadores de noves oportunitats / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Treball

Necessitat que les dones joves es formin per superar la fractura digital de gènere existent

Des de la Fundació Surt fa 23 anys que treballen per l'equitat de gènere des de diferents àmbits d'actuació. Ho fan des de l'àmbit de la formació i la inclusió sociolaboral empoderant les dones i impulsant l'accés a l'ocupació de qualitat. Afirmen que "som conscients de les dificultats de les dones per accedir a llocs de treball d'àmbits molt masculinitzats i volem posar a l'abast eines de formació i millora".

 

 

Cartell joves emprenedores

 

Ara, posen en marxa un programa* amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria entre el col•lectiu de dones i homes joves, a través de l'aprofitament d'una fortalesa del territori com ho són les SMART CITIES. El projecte treballa amb les i els joves i el sector tecnològic per generar idees de negoci vinculades a la necessitat de donar resposta a les necessitats de la ciutadania del territori (medi ambient, mobilitat, negocis, comunicacions, energia i habitatge entre d'altres) millorant el seu dia a dia.

El programa consta d'una formació especialitzada de 150h en Smartcities, innovació i gestió empresarial durant els mesos de març i abril 2016. Durant aquests mesos les i els joves es capacitaran a nivell tècnic en l'ús de les TIC en la captura de dades i el seu procés per donar informació a la ciutadania i la gestió de la ciutat. A nivell empresarial, es capacitaran per tal d'identificar oportunitats de negoci i dissenyar el seu propi projecte emprenedor. Rebran també el suport a nivell individual d'una persona experta per desenvolupar el seu propi projecte emprenedor.

Des del programa "Catalunya Emprèn" promouen l'empoderament de les persones emprenedores. És un recurs gratuït de suport a joves d'entre 18 i 29 anys, que actualment no estiguin ni estudiant ni treballant i tinguin interès en les noves tecnologies. Cal tenir en compte la necessitat que les dones joves es formin per superar la fractura digital de gènere existent. Amb la formació en noves aplicacions de les TIC, tenint en compte les habilitats transversals i la perspectiva de gènere els projectes d'emprenedoria per a joves, es pot ajudar a superar aquesta fractura.

 

*Les inscripcions són fins al 25 de febrer al web de la Fundació Surt.