Musulmanes entre la discriminació i l'aïllament a Londres social

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migracions

 

DSC07722 2

 

La integració de les dones musulmanes que viuen al Regne Unit, és un tema que preocupa al govern britànic.

El primer ministre David Cameron, ha obert el debat sobre la integració de les comunitats islàmiques a les societats occidentals, convençut que el fet de parlar l'idioma, acaba amb la segregació de les dones, i és possible que es previngui la captació de les seves noies pel terrorisme.

Cameron va demanar aquest dilluns, que s'acabi amb la "tolerància passiva" de les comunitats aïllades que permet que moltes dones musulmanes pateixin discriminació i aïllament social, gràcies a una minoria d'homes que encara tenen el control sobre les dones de la seva familia

Les declaracions de Cameron coincideixen amb la creació d'un fons perquè les dones musulmanes aprenguin a parlar anglès, i els faciliti la integració a la comunitat i la lluita contra el terrorisme. "El pla ajudarà a contrarestar l'extremisme i enfrontar-se a una minoria d'homes que tenen" control perjudicial "sobre les famílies", va dir

El programa educatiu de l'idioma, està dirigit a comunitats específiques com la musulmana, i Inclou classes a les llars, escoles i centres comunitaris, amb transport i cura de la mainada, per tal d'aconseguir la màxima participació.

El govern estima que a Anglaterra hi 38.000 dones musulmanes que no parlen l'idioma i més de 200 mil que ho fan en condicions limitades, a causa de la pressió del seu entorn, que es mostra reticent a la integració en la societat.

Les lleis migratòries actuals al Regne Unit, obliguen les dones d'immigrants musulmans que arribin al país amb un visat de cinc anys, a que parlin almenys un anglès bàsic. No obstant això, a partir d'octubre, un requisit "sine qua non" per renovar el permís de residència, és parlar anglès fluid. Se suposa que després d'un període de dos anys i mig, les dones han de superar la prova del llenguatge, en cas contrari seran deportades

La mesura que sorgeix de la preocupació del govern per la quantitat de britàniques que volen viatjar a Síria per unir-se a l'estat islàmic des de l'inici del conflicte el 2012, també ha generat una forta polèmica de l'oposició, acadèmics i periodistes, els quals sostenen que la disposició estigmatitza i discrimina les dones musulmanes

A més a més s'hi suma el fet que per aquests dies saltaren les alarmes, quan van descobrir que tres noies adolescents musulmanes, entre els 15 i els 16 anys, van fugir de les seves cases de l'est de Londres, durant unes vacances escolars el febrer del 2015, per ajuntar-se amb una amiga que havia fugit dos mesos abans, a fi d'unir-se al grup terrorista ISIS a Síria.

Les tres noies estudiants exemplars, es van casar amb homes que elles havien de triar d'un llistat que el Grup ISIS considerava lleials a la causa. Dues d'elles enviudaren pocs mesos després, segons foren informades llurs famílies.

La fugida de les noies adolescents ha estat un cop dur per a la comunitat musulmana, i alerta sobre l'atracció que el grup terrorista exerceix sobre les i els joves britànics d'ascendència musulmana.