Barcelona: El ball de la vida / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Cultura - Arte

No hay traducción disponible

El ball de la vida és el títol de l'exposició que es pot veure fins al proper 25 de desembre. L'exposició recull el resultat del procés creatiu de dones en situació de violència que han fet un procés de recuperació al Servei Integral d'Atenció, recuperació i empoderament de Fundació SURT.

 

 

tarjetó el ball de la vida

 

 

 

 

 

tarjetó el ball de la vida 2

 

 

 

 

En la darrera part del procés el projecte "Xarxa de Mentores" els ha facilitat un espai de trobada, un espai de relació, apoderament i inclusió i que ofereix un treball integral de desenvolupament de competències i recuperació de recursos personals, que permet a les dones que hi participen generar noves estratègies i convertir-se en referents cap a altres dones en situacions de violència masclista.

En el projecte "Xarxa de Mentores" es porten a terme diferents activitats, entre elles tallers d'artteràpia, per tal de treballar l'autoconeixement des de la creativitat i l'expressió artística. L'exposició El Ball de la vida és el resultat d'aquest treball creatiu.

En el mateix procés les dones participants de la xarxa han volgut elaborar un vídeo "Llaços de força" en el que han volgut visibilitzar situacions viscudes per tal que cap altra dona les hagi de patir. El vídeo ha estat protagonitzat per elles mateixes, així com l'elaboració del guió. Per l'enregistrament, edició, so, maquillatge i música han comptat amb un equip de professionals que han aportat el seu treball de forma voluntària i desinteressada.

El proper 18 de desembre, a les 13'30 es portarà a terme la presentació del vídeo al CEM Can Ricart, amb la participació de: Fina Rubio, presidenta de Fundació SURT, Ivet Castaño, coordinadora territorial de de l'Institut Català de les Dones i Gal·la Pin, Regidora de districte de Ciutat Vella, Ajuntament de Barcelona.