Catalunya: Sortir-se'n amb l'art / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Crear xarxa és una de les grans necessitats de les dones que han passat per situacions de violència masclista. A Fundació Surt fa uns anys van pensar la necessitat de crear xarxes entre dones i que formés part del procés de recuperació de les dones ateses. Estan treballant amb una mitjana d'unes 100-120 dones anualment que passen per processos individuals però, sobretot, grupals de recuperació i empoderament.

 

 

 logo Fundacio Surt

 

El SIARE (Servei Integral d'Atenció Recuperació i Empoderament) per a dones en situació de violència de la fundació va posar en marxa el projecte «Xarxa de mentores» que pretén facilitar, a les dones que han patit violència masclista, un treball de recuperació de recursos personals i de xarxa i, a més, poder fer de la seva experiència un model positiu per altres dones.

En el marc d'aquest projecte, s'han portat a terme tallers d'Artteràpia que pretenen crear l'espai d'autoconeixement, creativitat i expressió emocional a través del cos, els colors i la música
Enguany, han portat a terme un taller sobre la tècnica de batik. En el mateix, han treballat les tècniques de tintat a partir d'aplicació de diferents capes de pintura, creant una obra comuna que està exposada al CEM Can Ricart des del passat 25 de novembre i fins a finals del mes de desembre.

El significat d'aquest treball artístic i grupal, és l'expressió del que elles senten, com, juntes, poden sortir de la violència i que malgrat les dificultats són capaces de trobar la força (resiliència) per tirar endavant.

En el mateix projecte, enguany les dones han posat molta energia i han volgut donar molta visibilitat a la situació que van viure i que moltes dones encara pateixen. En el marc de l'exposició es presentarà el curtmetratge «Llaços de força», protagonitzat i amb guió d'elles mateixes i produït per Enfokart, en una col·laboració totalment altruista.

Es pot visitar l'exposició fins a finals d'aquest mes de desembre al CEM Can Ricart*, allà hi trobareu el resultat del treball de superació fet per aquestes dones i, ben aviat, també el vídeo.

 

* Sant Oleguer, 10 de Barcelona