Catalunya: Reclamant un any després la llei dels drets de les persones LGTBI / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

El proper 18 d'octubre farà un any que va entrar en vigor la llei dels drets de les persones LGTBI i contra la LGTBfòbia. Ahir 14 d'octubre el moviment LGTB, agrupat a la Plataforma LGTBI.Cat, denunciava "la manca absoluta de compliment dels terminis establerts per desenvolupar la llei, que tenien de plaç un any".

 

 

LGTB Cat

La llei que és una llei pionera a l'estat, i que ja havia tingut un llarg procés en la seva aprovació definitiva, no ha estat desplegada encara i la plataforma LGTBI denuncia la falta de voluntat política per tirar-la endavant.

Un exemple molt concret i preocupant és el fet que en aquest anys l'Observatori contra l'Homofòbia ha recollit 80 denúncies que no s'han pogut gestionar de forma oficial i cap d'elles no s'ha pogut sancionar tal com es recull en el text de la llei, atès que no s'han desenvolupat els decrets per regular el regim d'infraccions.

La plataforma denuncia també que no s'ha constituit l'òrgan coordinador de polítiques lgtbi, que encara segueix sent una àrea, ni tampoc s'ha constituit el nou consell nacional lgtbi, l'òrgan de participació institucional del moviment. També denuncien que "les poques actuacions que es fan no tenen el consens de les entitats".

Els i la representant de la Plataforma han exigit que "el nou govern ha de complir amb el compromís electoral que es va signar el passat 22 de setembre" fent referència al document en que les diferents candidatures signants (Junts pel Sí, Partit dels Socialistes de Catalunya, Candidatura d'Unitat Popular i Catalunya Sí Que Es Pot) es comprometien a la "implementació en tota la seva extensió de la "Llei 11/2014 de 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia".

Finalment s'ha reclamat una nova direcció a les polítiques LGTBI de la Generalitat.