Esplugues del Llobregat: Un Pati Blau on passejar els nostre dubtes / La Independent / Notícies gènere

Montserrat Abelló va creara un pati blau amb els seus versos, uns versos que es van fer realitat l'octubre del 2014 quan un grup de dones van decidir tirar endavant unes tertúlies. Feia poc de la mort de la Montserrat i van manllevar els seus versos com a homenatge i, també, com a identificació amb allò que plantejaven.

“Cadascú ha de tenir
la seva cambra
i un pati blau
on passejar els seus dubtes"


   PATIBLAU 1 OCT-NOV-2015-page-001

A partir de llavors, cada mes, una escriptora ha visitat el Pati Blau d'Esplugues* per parlar de la seva obra. Autores com: Sònia Moll, Isabel Segura, Carme Pollina, Heura Marçal, Cinta Arasa, Marta Pérez, Margarida Aritzeta i Gemma Casamajó han visitat el Pati Blau i han compartit les paraules i els llibres.

Enguany el Pati Blau es consolida i comença una segona temporada amb l'ambició de ser un espai de referència per a les autores que escriuen en català i convertir la tertúlia en un espai on autores i tertulianes puguin compartir temes, obres, referents i contacte directe.

El Pati Blau vol teixir una xarxa de paraules i vol fer visibles les que fan les dones que escriuen en gèneres molt diferents: poesia, relats, novel·la, assaig inclús blocs i microrelats. Es tracta de donar valor a la creativitat literària, de fer visibles les dones que l'exerceixen i la fan possible i poder parlar de com, que i quan, una tertúlia oberta a tothom.

El 22 d'octubre arrenca la segona temporada de la tertúlia amb la Presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid, i es parlarà del seu llibre "La mala reputació". El mes de novembre serà la poeta Silvia Bel que visitarà el Pati Blau i presentarà el seu nou llibre "Lluíiiis".

 

*El Pati Blau es porta a terme tots els quarts dijous de mes, a les vuit del vespre a la sala d'actes de l'Espluga Viva (Sant Francesc Xavier, 7-9. Esplugues del Llobregat)