Barcelona: LECTURA DE TESI DOCTORAL L'autorepresentació com a resistència / La independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Universitats - Publicacions

 

La doctoranda Mariana Espeleta Olivera, investigadora en formació del Seminari Filosofia i Gènere, defensarà la seva tesi doctoral*, dirigida per Fina Birulés (Universitat de Barcelona) i Beatriz Ferrús (Universitat Autònoma de Barcelona), titulada "Subalternidades femeninas: la autorrepresentación como resistencia".

La tesi proposa un marc teòric en el qual conflueixen la teoria política gramsciana i la teoria feminista, per pensar sobre la manera com es construeix políticament la subalternitat de les dones com a element indispensable dels projectes hegemònics, així com les possibilitats de resistència a aquesta dominació, particularment a través de l'autorepresentació.

Aquest marc s'utilitza per revisar la construcció de l'hegemonia de gènere al Mèxic postrevolucionari, i dos casos actuals de col·lectius de dones mexicanes que resisteixen aquesta dominació: les mares de les assassinades i desaparegudes de Ciudad Juárez i les "Patronas" de Veracruz, que ajuden als migrats indocumentats en el seu pas pel país.

 

*Dimecres 14 d'octubre de 2015 a les 12h
Seminari del Departament d'Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura, Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona, c/ Montalegre 6, 4t - 08001 Barcelona

Més informació