Catalunya - Madagascar: Un documental sobre l'esperança de futur per a les dones / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Cooperació

"Malagasy," és un documental que vol realitzar la L'ONGD catalana Yamuna a través de "crowdfunding" a la plataforma Verkami.

 

alt

 

Yamuna treballa des de fa 10 anys a Madagascar i vol realitzar Malagasy, per mostrar el treball realitzat a la zona, el que s'ha fet i el que segueixen fent en la lluita del dia a dia. L'any 2005 Yamuna va poder escolaritzar 16 nens i nenes, que actualment s'han convertit en 400. L'organització va construir una escola, a més d'una cooperativa per a dones en la qual actualment n'hi treballen 25 i on aprenen un ofici que els genera els ingressos necessaris per garantir bones condicions per les seves famílies.

 

 

 

 

  

alt

 

 L'Ong que porten des de Barcelona, Glòria Pérez i Mireia Trias, vol donar la veu a les dones malgaches de la cooperativa perquè expliquin les seves  històries. A més d'escolaritzar nens i nenes, l'objectiu de Yamuna és ajudar a dones soles en situacions de marginalitat, i formar-les en un ofici perquè trobin una feina en condicions laborals dignes per tenir un futur i mantenir la cohesió familiar.

Per celebrar aquesta dècada de treball a Madagascar i seguir avançant en el seu programa, Yamuna s'ha aventurat en la producció d'un documental a través d'un procés de "crowdfunding" a la plataforma Verkami.

 

El documental

"Malagasy" compta fins al moment amb 61 mecenes, i amb el suport en la difusió del projecte per part de la productora El Terrat, d'Andreu Buenafuente, ja que ell i l'actriu Sílvia Abril són padrins de Yamuna. El procés de mecenatge a Verkami conclou el dia 29 de juny, i per això recorden que encara es possible col.laborar, i que en "aquests últims dies del mes tota aportació serà benvinguda.

Més informació a Verkami