Argentina: Presentació Decàleg per al tractament de l'avortament i les conseqüències de la penalització / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Aquest 6 de maig, a l'Anexo de Diputados d'Argentina, Católicas por el Derecho a Decidir -Argentina- i Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere -Argentina- varen presentar oficialment aquest Decàleg, que ja es pot trobar publicat a Diario Femenino de Lenny Caceres i properament al FB de RIPVGAR i de Catòlicas por el Derecho a Decidir.


Silvina Molina i Liliana Hendel ( Coordinadores RIPVGAR) han explicat a La Independent que "va ser un plaer treballar plegades superant les distàncies físiques (la tecnologia al nostre servei), per produir un material en el qual pensàvem des d'anys, sobretot quan alguna notícia sobre aquest tema arriba als mitjans i es reinicia el fals debat sobre la vida, de qui té més drets si l´ésser per néixer o la dona gestant, a la qual sempre s'anomena mare invibisibilitzant així la seva condició primera i indispensable de dona".

A l'acte de presentació hi van assistir periodistes de diferents províncies que van comentar les diferències i obstacles regionals i l'interessant aportació de Braga Menendez, un conegut publicista argentí que amb la seva intervenció va generar un clima de treball i reflexió.

La Dra Soledad Deza advocada miembra de Católicas i la Dra Susana Chiarotti amb àmplia experiència en les qüestions internacionals obriren un espai on la pregunta motivant va ser: es pot parlar d'aquest tema en temps electorals?. La resposta va ser Sí, i que el decàleg és un bon pont per a incloure-ho, problematitzant la qüestió en l'agenda de les entrevistes periodístiques.

"Com decideixi Marta Alanis, lideresa de Católicas, plantejar les preguntes adequades i no: Que opina vosté de l'avortament? és una estratègia que ens habilita per seguir instal·lant-lo com a preocupació política", reflexionen Silvina Molina i Liliana Hendel.

La Dra. Chiarotti recordava que són 5000 anys de patriarcat i només 50 els anys de la resistència col·lectiva i activa.

Aquests conceptes exigeixen que els diversos col·lectius se sumin superant les múltiples diferències per enfrontar a un enemic poderós i implacable. El treball col·lectiu permet construir reforçadament.