Barcelona: #TruiteraCJB / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

Aquest va ser el hastag utilitzat el dia de la visibilitat lèsbica, el passat 26 d'abril impulsat per diferents grups LGTB des del Consell de la Joventut de Barcelona –CJB-. A tot l'estat també es va utilitzar #SoyLesbiana. Es tractava de visibilitzar, també a les xarxes, el lesbianisme, la seva visibilitat i presència.

 

 

 

TRUITES

Fotografia: observatori-contra-homofobia.blogspot.com.es

 

El manifest que va impulsar el CJB deia: "Tal dia com avui, recordem la nostra invisibilitat en tots els àmbits de la societat. Una invisibilitat provocada pel masclisme i per prejudicis que se sustenten en un sistema heteropatriarcal. La conseqüència es concreta en la discriminació, una discriminació que, en el nostre cas, és múltiple: com a dones, com a lesbianes i com a tants altres factors que hi interaccionen".

El manifest i les diferents activitats volien denunciar les discriminacions que pateixen les dones lesbianes, com el del passat 25 de març a una cafeteria de Barcelona o la denegació d'asil a Christelle Nangnou, activista lesbiana camerunesa.

El manifest també reivindicava: "Durant els últims anys hem presenciat com els nostres drets com a dones i com a lesbianes es veien atacats per una societat heteropatriarcal que fomenta un únic model familiar, ens invisibilitza, ens exclou i ens relega a l'àmbit privat. Som autònomes i exigim que es garanteixi el dret a decidir sobre els nostres propis cossos i les nostres pròpies vides".