Catalunya: Aprovat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Cooperació

Drets humans de les dones i Drets col·lectius dels pobles

El Parlament de Catalunya ha aprovat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018,aquest 22 d'abril de 2015.

 

cooperacio

Per lo tant, a partir d'aquesta data, s'inicia un nou cicle de planificació i execució de la política pública de cooperació al desenvolupament del govern català, centrada en dos objectius principals: els drets humans de les dones i els drets col·lectius dels pobles. Un Pla que posa en el centre del desenvolupament humà la igualtat de gènere i el respecte, la protecció i exercici dels pobles a decidir sobre el seu futur i promoure la llengua i la cultura que li són pròpies.

Aquest Pla és el resultat d'un treball participatiu i conjunt entre el Govern, els diferents actors de la cooperació catalana i de la societat civil organitzada. És un Pla que proposa el repte i ofereix l'oportunitat d'avançar en polítiques públiques transformadores que responguin als reptes globals a partir del nostre compromís col·lectiu tot promovent un enfocament estratègic de gènere i basat en els drets humans.

Finalment, se espera, que aquest repte col·lectiu incideixi, directament, en l'enfortiment de la qualitat democràtica i la responsabilitat global del nostre país.