Les robes de les dones gambianes

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Cooperación

No hay traducción disponible

 

Maria Meijide 1 

Maria Meijides 

Aquest passat 19 d'abril, a Castelldefets, en l'acte que organitza cada any El Taller de Costura i l'Associació de Vista Alegre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Casteldefells hi va debutar un nou projecte, per Maria Meijides de la Associació ASSF (Acció Solidària Sense Fronteres) de Calella, dirigit a les dones de Gambia.

 

 Maria Meijide 3   Maria Meijide 2


 

 

 

 

"Donar oportunitat a que compartim les seves riqueses des dels colors de les robes, on es recrea la bellesa de la terra" -explica Maria Meijide a La Independent- "les dones així ho expressen en les seves confeccions, en els seus paisatges".

Es tracta d'un intercanvi de sabers en tècniques gambianes de diseny i confecció de teles, que vesteixen les dones de Gàmbia, amb l'aportació en maquinària i nous dissenys des d'aquí, per treballar-los en diverses poblacions d'aquell país i per a l'ús i plaer de les dones gambianes i catalanes.

 

És a Pineda de Mar, a Calella, i en diferents localitats de la comarca del Maresme, on al llarg d'aquests últims anys s'ha anat arrelant la comunitat gambiana. Sembla doncs inevitable que Maria Meijide, aquesta emprenedora nascuda a Galícia i que viu entre Barcelona i Pineda, hagi ara adoptat un tercera residència a Gàmbia on va diverses vegades a l'any i on preten treballar al costat d'aquestes dones en projectes de tallers de costura donant forma a les seves espectuaculars teles.

 

 

Maria Meijide 4

 

    Maria Mejies 5

 

 

Meijide, reconeguda professional en teràpies com el massatge terapèutic, especialitzada en Craneosacral Biodinàmica, per la seva sintonia solidària i com a dona vol acompanyar a altres dones des del suport a la formació i gestió dels seus propis recursos.

Col·labora des de fa dos anys amb l'ONG Acció Solidària Sense Fronteres de Calella, que té els seus objectius centrats a Gàmbia amb línies d'actuació definides en els àmbits de la sanitat, la nutrició l'educació i el desenvolupament dels sectors primaris. Però "les vivències que el territori li ha reportat, la bellesa que ha percebut en les teles d'aquestes dones i les seves possibilitats de futur, li estan indicant un camí diferent, més lligat a aquesta dones i al treball amb aquestes robes, aquests, vestits" ens explica.

De fet doncs, ara està abocada a una relació intracultural amb un treball en sororitat.

 

Maria Meijide 6

 

Maria Meijides 7