Internacional - Iran: "Campanya Global: El meu cos, els meus Drets" / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Drets Humans - Drets de les Dones - Drets de les Dones

Amnistia Internacional està fent una campanya en suport de les dones d'Iran, principalment, per impedir que el govern no aprovi dos projectes de llei, el 446 i el 315, que pretenen limitar el paper de les dones a procrear.

Iran mujeres

Foto:@irna


L'advocada Shadi Sadr, periodista i activista de drets humans de la dona, és la directora de l'ONG "Justice for Iran -London". El seu objectiu és eradicar les violació de drets humans contra les dones, que s'estan produint per part de la República Islàmica de l'Iran.

Shadi Sadr també treballa en defensa de minories religioses i ètniques, així com en el col·lectiu LGBT i dones discriminades i perseguides per les seves creences polítiques. Ha estat directora en un centre d'assessorament legal de dones, fundant la web "Dones a l'Iran". Ha donat suport a diferents accions, com la "Campanya per aturar la lapidació per Sempre" (Stop Stoning Forever Campaign).

Per tota la seva trajectòria i la seva implicació en els Drets Humans i defensa per la llibertat de les dones ha rebut diferents premis, però va haver d'exiliar-se. El 2010 va ser acusada d'actuar contra la Seguretat Nacional i sentenciada a sis anys de presó, més 74 fuetades per participar en una marxa pacífica el 2007 en defensa i per la llibertat de quatre activistes jutjades pel Tribunal de Teheran.

Amnistia Internacional vol presentar les firmes que es recullin durant la "Campanya Global: El meu cos, els meus Drets, al President del Parlament Irani.