Catalunya: UAB. Nou màster propi sobre Gènere i Comunicació / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Formació

Coordinat per les professores Joana Gallego* i Isabel Muntané**, començaran les classes el curs 2015-2016

La professora Joana Gallego* explica que el nou màster ve a omplir un buit en els estudis sobre gènere i comunicació en l'ensenyament superior i que és una aposta pel canvi social, ja que:"Tot i que ja s'imparteixen alguns postgraus o cursos d'ensenyament superior generalistess, no hi ha cap màster específic centrat en un dels assumptes cabdals per entendre la societat actual: la comunicació i el seu impacte per perpetuar, reproduir o canviar els rols i estereotips de gènere".

 

 

 

Master GiC


El màster, que consta 8 mòduls amb diferents assignatures teòriques i pràctiques, està pensat perquè periodistes, publicistes, graduats en comunicació audiovisual o en altres disciplines afins (sociologia, polítiques, ciències socials o humanes) puguin aprofundir en les qüestions de gènere i en tots els vessants de la comunicació (premsa escrita, ràdio, televisió, gabinets de premsa, agències de publicitat, industries culturals, comunicació a internet...).


Al llarg del curs volen treballar els aspectes comunicatius de la política, la economia, la cultura, la immigració, la trata, el fet religiós, les minories ètniques o l'activisme social i sexual.

 


*Joana Gallego és professora titular i investigadora en gènere i comunicació. Entre les seves publicacions destaquen: De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación, ¿motor o rémora para la igualdad? i Periodismo Social o Putas de película. Cien años de prostitución en el cine. Va rebre el Premi sobre Comunicació de Masses del Consell Audiovisual de Catalunya (2001) amb un treball que es publicà amb el títol de La prensa por dentro.


**Isabel Muntané és professora associada, Màster Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i Postgrau de Transversalitat de Gènere i de les Dones a les Polítiques Públiques. Ha treballat com a periodista en diferents mitjans de comunicació i gabinets de premsa i és autora de diferents publicacions. Va rebre el II Premi de Gabinets de Comunicació en la categoria Innovació i Creativitat del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2010).

Més informació a:

masters de gènere i comunicació