Estat espanyol: La pressió aconsegueix l'asil per Christelle Nangou / La independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

El Govern de l'Estat mantenia, els darrers 23 dies, retinguda a l'aeroport de Barajas la camerunesa Christelle Nangnou, que reclamava asil polític per persecució per la seva orientació sexual.

Nangnou havia fugit del seu país per les amenaces de les que havia estat objecte pel fet de ser lesbiana. Va ser abandonada per la seva família i el seu entorn i perseguida per la policia, com a "líder d'un grup de lesbianes". També temia per la seva vida a partir de diferents cartes i missatges que l'amenaçaven de mort i l'acusaven de practicar "aquesta pràctica satànica".

Nangnou va poder fugir de Camerún, on l'homosexualitat és considerada delicte, amb un passaport fals i en arribar a Barajas, el ministeri de l'interior espanyol li va negar l'asil polític i la va intentar deportar en diverses ocasions.

La pressió de les entitats LGTB, avalades per 50.000 signatures, han aconseguit que se li concedeixi un permís especial per raons humanitàries.

El darrer informe a l'estat espanyol, presentat pel mateix ministeri, els crims d'odi denunciats són 1.285, 513 dels quals ho són per orientació sexual.