Barcelona: Cara Cara amb Esther Ferrer / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Art

 

Dins de l'onzena edició del Festival FEM, Trobada d'Artistes d'Art d'Acció, en el marc del Cara Cara, tindra lloc la performance d'Esther Ferrer a la Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison), aquest divendres 20 de febrer.

 

cara-a-cara-logo estherferrer-6

La performance de l'artista interdisciplinària Esther Ferrer serà de les darreres del Festival FEM.

L'acte l'organitza l'Associació Gresol a la Bonne i amb coproducció de Bòlit, Centre d'art contemporani de Girona. Forma part de la programació d'enguany del Cara a Cara, una iniciativa que neix el 2012 per valorar la figura de la dona en el desenvolupament de la història i l'actualitat de l'art i concretament de la performance.

L'artista, Esther Ferrer, coneguda per les seves propostes conceptuals i radicals, és pionera de l'art d'acció a l'estat espanyol. La seva obra ha rebut reconeixement internacional: partícip d'un gran nombre de festivals, amb obra exposada en diverses galeries i museus. l'Any 1999 fou una de les dues representants d'Espanya a la Bienal de Venècia. El 2008 la seva trajectòria va ser distingida amb el Premio Nacional de Artes Plàsticas del Ministerio de Cultura, el guardó més important en aquest àmbit. La seva performance d'aquest divendres dins del Cara a Cara consolida la Bonne com a centre neuràlgic d'aquesta praxi artística, que busca una comunicació intergeneracional i de transmissió d'experiències entre públic i artistes, siguin emergents o, com és el cas, consagrades.

L'activitat tindrà lloc a la Sala Gran de la Bonne i servirà per inaugurar el tercer pis, un espai polivalent que acollirà entre d'altres, tallers i activitats, així com a les artistes residents acollides des del Centre.

 

 

*L'Acta tidra lloc a las 20 hores. L'aforament de la sala és limitat i es donarà prioritat a l'ordre d'arribada. Per accedir, se sol·licita la col·laboració amb un bo d'ajut per a l'artista de 3 euros.