Barcelona - Euromediterrània: Debat amb associacions de dones a la Trobada RUSEMEG / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Recerca, gènere i Mediterrània

A la quarta trobada RUSEMEG, titulada "Genre et récit", hi participen investigadores del Marroc, Tunísia, França i Algèria*.

Programa complementari amb 4 Debats amb associacions de dones, a l'Institut Europeu de la Mediterrània*'

 

 IEMed 5.02.2015 1

 

 

La Trobada d'associacions de dones ha comptat amb un primer debat amb Tona Gusi ( Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere de Catalunya i de la Xarxa Mediterrània d'Informació i Comunicació amb Visió de Gènere), i amb un segon debat amb Stella Mally (AFAEME, Association de Fédérations et d'Associations de la Méditerranée de femmes entrepreneuses).

 

IEMed 5.02.2015 3    IEMed 5.02.2015 2

Stella Mally d'AFAEME                  Durant els debats (IEMed)

 

 

Més tard, ha estat el torn del  tercer debat amb Heura Marçal i Bàrbara Ramajo (I visqueren felices, projecte d'une associació de dones lesbianes).

I finalment, encara n'hi ha hagut un de quart amb Salwa El Gharbi (TAMETTUT- Associació de dones amazigh i  AFCAR- Associació de Formació, Consultoria, Évaluació i Recerca en gènere).

Les organitzadores d'aquesta quarta Trobada RUSEMEG, referint-se als estudis de recerca i gènere, diuen: "Aquest tipus d'estudis, des de la seva creació, van ser lligats amb el llenguatge, escriure i parlar per diverses raons: primer, perquè la perspectiva feminista pot ser vist com un gest de tocar qualsevol tipus de discurs que rebutja l' humanisme i pretén ser universal; també, pel fet que la pràctica feminista de la literatura i les arts ha suposat una important contribució a la transformació de l'ordre soci-simbòlic patriarcal; finalment, perquè la presa de la paraula de la proporció de dones va ser una de les principals demandes dels primers moviments de "alliberament" d'aquestes.

Els estudis de gènere post-structuralistes o deconstruccionistes han assenyalat, al seu torn, el paper central del discurs en els processos de construcció d'identitat, subjectivitats i fins i tot d'allò que  tradicionalment era considerat com la realitat "objectiva" o material, com si el món es podés llegir sense mediació.(...)"

 

 

Logo IEMed

 

Organitzen: RUSEMEG, Centre Dona i Literatura. Amb la col·laboració de l'IEMed

*Dijous 5 i divendres 6 de febrer de 2015. Sala Gabriel Oliver, Edifici Josep Carner, Universitat de Barcelona. Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona

*'Institut Europeu de la Mediterrània-IEMed, carrer Girona 20